Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

"Vreau să pot spune 'Mulţumesc!' Am început să zâmbesc, dar vreau să râd"

0
29 Mar 2010 12:21:50
Autor: adevarul
Radu şi mama lui, Popescu Laura Adriana
Radu şi mama lui, Popescu Laura Adriana

"Sunt Radu, un bebeluş de cinci luni, şi îmi doresc să râd pentru că asta fac bebelusii, nu?". Acestea sunt cuvintele cu care te întâmpină părinţii lui Radu pe blogul pe care l-au creat ca să spună povestea lui şi pentru a cere ajutor.

Copilul s-a născut cu o tumoare cranio-maxilo-facială care, pe lângă problemele de respiraţie şi alimentaţie pe care i le crează, creşte rapid şi îi apasă ochiul şi creierul. Timpul este cel mai mare inamic al micuţului, spun părinţii lui Radu.

"Aş zâmbi mereu, aş umple lumea cu râsul meu, dar nu mă lasa o tumoare mare şi rea, cu care m-am născut... nici firele care-mi intră în năsuc, nici aparatele la care sunt conectat... Mami ştie că m-am născut cu o tumoare masiva cranio-maxilo-faciala pe care, data fiind natura ei (prinde nervi şi vase majore), mărimea şi amplasarea în cavitate bucală şi înaintarea ei spre ochiul drept şi spre creier, doctorii din România nu o pot opera.

Tumoarea este aşa de mare încât eu nu mai pot închide guriţa. Am nevoie urgent de o operaţie în străinătate, pentru că tumoarea creste mai repede decât mine, dar transportul special, investigaţiile şi operaţia costă foarte mult. Încă de la naştere, casa mea este Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Marie Curie şi-atunci vă întrebaţi de ce am început să zâmbesc? Pentru că ştiu, că oamenii buni ca voi mă vor ajuta să scap de tumoarea care-mi apasă pe creier, care nu mă lasa să respir sau să mânanc normal. Vreau să simt gustul lăpticului, să descopar lumea, să vă întâlnesc pe stradă şi să vă bucur ziua cu un zâmbet", cam aşa ar spune Radu, dacă ar putea vorbi. Mămica lui, care ca  orice mămică are un simţ aparte în a înţelege ce îi transmite copilul ei, a luat toate acele gângurite sunete şi le-a dat forma cuvintelor pentru ca mesajul lui Radu să fie citit.

Tărâmul vieţii are preţ: 20.000 euro

Ce cred părinţii? Nu renunţă la speranţă şi la credinţa că există oameni buni care îl vor ajuta pe Radu să râdă cu seninătate. "Speranţe şi veşti bune în fiecare zi. Zürich, Linz, Viena şi alte astfel de nume le avem în cap zilnic, se învârt în jurul exitenţei noastre. Sunt locuri în care Radu ar putea fi operat, sunt locuri de unde aşteptam veştile care ne vor schimba viaţa, veşti care ar putea să ne aducă o sărbătoare de Paşte plină de bucurie şi vise împlinite pentru micuţul Radu.

Cu scurt timp în urmă, un caz similar a fost salvat de chirurgii spitalului din Zürich. De la o zi la alta am putea obţine confirmare ca să poata fi salvat şi Radu. Rămâne doar să adunăm suma necesara plecării spre tărâmul vieţii, din 50.000 euro din păcate ne lipsesc 20.000 euro. Radu nu mai are timp, tumoara creşte de la o zi la alta, haideţi să îl ajutăm să scape de ea. De când s-a născut aşteapta să fie salvat şi iată că au trecut cinci luni fară să reuseasca să fie operat", scria mama micuţului în 24 martie.

Află mai multe AICI!

Cont românesc pentru donaţii:
BRD Agentia Romancierilor
LEI - RO39BRDE410SV57748954100
EURO - RO20BRDE410SV69441714100
Numele mamei: Popescu Laura Adriana
Pentru donaţii din străinătate:
BIC: BRDE sau BRDEROBU

Cont german pentru donaţii fără comision din Europa:
Nume: Carina Marinoiu
Nr. de cont: 280437500
Codul băncii: 57040044
Banca: Commerzbank
Din afara Germaniei folositi:
IBAN: DE84570400440280437500
BIC/SWIF: COBADEFFXXX


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările