Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Zece cadouri care nu costă nimic

1
5 Dec 2012 16:35:18
Autor: Dorina Călin
Un zâmbet face cât un cadou
Un zâmbet face cât un cadou

Când salariile sunt reduse, iar preţurile produselor cresc trebuie găsite soluţii de criză. Să faci un cadou, în această perioadă, pare un sacrificiu destul de mare, însă există şi variante de cadouri care nu costă nimic.

Cele mai frumase cadouri vin din lucruri simple şi nu e nevoie de bani pentru a-i mulţumi pe cei din jurul tău. Potrivit Forbes, sunt zece cadouri pe care le poţi dărui de sărbători şi nu te costă nimic

1. Spune „mulţumesc”. Dacă îţi exprimi mulţumirea faţă de cei care te ajută, ei se vor simţi apreciaţi şi, în viitor, vor fi dispuşi să facă lucruri bune pentru tine. Astfel, vei şti că ai pe cine să te bazezi atunci când vei avea nevoie de ajutor. E o situaţie în care aveţi de câştigat amândoi, aşa că fă un efort să mulţumeşti oamenilor pentru o treabă bine făcută, oricât de ocupat ai fi.

2. Renunţă la complimente nefondate. Când complimentezi pe cineva poţi să creezi o legătură benefică, dar complimentele pot avea efectul invers dacă nu le spui din suflet. Dacă de fapt eşti gelos pe persoana pe care o complimentezi, comunicarea non-verbală de va da de gol. Un zâmbet fals sau lipsa contactului vizual te trădează şi nu te ajută deloc în relaţia cu ceilalţi.

3. Apreciază succesul altora. Fă-ţi timp să îi feliciţi pe cei care au realizări importante. Tuturor ne place să ne simţim importanţi.

4. Transmite informaţii. Oferă-le oamenilor informaţiile de care au nevoie pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate, relaţiile, situaţia financiară sau alte orice alte informaţii care i-ar putea ajuta. Vei avea satisfacţia că ai făcut o faptă bună şi poate într-o zi ţi se va întoatce favoarea.

5. Oferă recomandări. Să pui o vorbă bună pentru ceilalţi atunci când au nevoie pentru a-şi îmbunătăţi viaţa profesională sau personală nu te costă nimic.

6. Arată că îţi pasă.  Arată-le persoanelor din jurul tău că eşti preocupat şi că îţi pasă de problemele lor. Poate nu ai resursele necesară să îi ajuţi, însă dacă le arăţi că îţi pasă poate fi un cadou suficient pentru ei.

7. Fii respectuos. Să le arăţi respect celor din jur este un cadou preţios. Când oamenii simt că sunt respectaţi, încep să se implice si să fie mai receptivi la ceea ce ai tu de spus. Sunt şanse mari ca respectul să fie reciproc.

8. Zâmbeşte. Un zâmbet sincer are proprietăţi miraculoase pe care oamenii vor să le păstreze. Zâmbetul poate transmite o imagine vizuală asociată cu bunătate, căldură sufletească, bucurie şi chiar încredere. În schimb, dacă eşti încruntat transmiţi o imagine asociată cu răceală, tristeţe, furie, disconfort sau nemulţumire. În timp ce un zâmbet îi atrage pe cei din jur, o grimasă îi face să se îndepărteze. Aşa că toţi ar trebui să zâmbim mai des.

9. Fă-i pe cei din jur să râdă. Simţul umorului este un cadou minunat din mai multe motive. În primul rând, te face să fii în centrul atenţiei pentru că oamenii au nevoie să se relaxeze aşa că se vor reuni în jurul celor care reuşeşte să  facă asta. Pentru că sunt relaxaţi sunt mai atenţi şi pot să te înţeleagă mai bine. În plus, simţul umorului face ca momentele să devină memorabile. Oamenii au tendinţa de a-şi aminti lucrurile care îi fac să râdă.

10. Fii atent. Atunci când cineva vorbeşte e important să îl asculţi şi să fii atent la ceea ce îţi spune.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
28.12.2012, 23:00:11

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările