Zece lucruri pe care trebuie să le ştii despre fericire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modurile prin care putem ajunge să fim fericiţi, precum şi starea propriu-zisă, diferă de la persoană la persoană, în funcţie de modul în care sunt formaţi şi cum vedem imaginea de ansamblu.

Un număr semnificativ de factori contribuie la buna dispoziţie, într-un stadiu iniţial, precum şi în influenţarea spre ajungerea la un nivel în care suntem mulţumiţi de viaţa noastră, probabil chiar fericiţi.

A vorbi despre fericire este uşor, mai ales pentru cei care susţin că au cunoscut această stare. Cu toate acestea, în momentul în care suntem puşi să descriem ce este fericirea pentru, deja intrăm într-un impas unde argumentele nu mai vin atât de uşor. Scriitorul francez Stendhal afirma în urmă cu două secole că „a descrie fericirea înseamnă o diminua”, un aforism care pentru o parte din noi este valabil.    

Publicaţia „Huffington Post” prezintă un număr de zece lucruri, susţinute ştiinţific, pe care trebuie să le ştim despre fericire.

1.Condiţiile meteorologice pot influenţa manifestarea stării de fericire

A trăi într-un climat temperat poate reprezenta un avantaj în ceea ce priveşte găsirea unei stări de mulţumire şi veselie, poate chiar fericire. Anumite studii au arătat că o climă care duce la veri şi ierni blânde duc la o stare de spirit pozitivă.

2.Muzica te poate influenţa pozitiv

Ascultarea unui tip de muzică care să te facă să te simţi în formă şi ai o atitudinea pozitivă poate contribui la găsirea fericirii tale, susţine un studiu publicat în „Journal of Positive Psychology”.

3.Ajutorarea celor din jur duce la creşterea stimei de sine

Fie că este vorba de un act de caritate sau un mic gest de susţinere a unei persoane, impactul acţiunii stau la baza unui sentiment de fericire şi mulţumire faţă de propria persoană. Un studiu susţine că fericirea a cărei bază este dată de faptele de ajutorare a celor din jur poate duce la creşterea longevităţii.

4.Bucuria este „contagioasă”

Persoanele mulţumite de vieţile lor te influenţează în mod categoric. Odată ce vezi că oamenii de jur caută să se bucure de viaţă, primeşti confirmarea că trebuie şi tu, la rândul tău, să cauţi ceea ce te mulţumeşte.

5.Oamenii fericiţi preferă conversaţiile profunde

Persoanele care simt că viaţa lor este „roz” renunţă să discute treburile banale, încercând să se angajeze în discuţii serioase despre ceea ce le mulţumeşte şi, mult mai important, cum te pot ajuta şi pe tine să fii într-o stare cât mai bună.

6.În prezent, sunt cunoscute 18 tipuri de zâmbete

Cercetătorii au clasificat microexpresiile care redau felurile de zâmbete pe care le folosim când suntem fericiţi, în funcţie de context, de la momentele de amuzament până la cele de timiditate.

7.Anumite alimente ne fac mai fericiţi

Posibila cheie spre o viaţă fericită poate fi şi o dietă alimentară corectă. Consumul de nuci, carne de pui sau lapte pot ajuta la producerea de serotoninei, o substanţă esenţială în inducerea stărilor de calm şi fericire.  

8.Nu ne bazăm pe ajutorul altor persoane pentru a reuşi să fim fericiţi

Mulţi oameni nu ştiu că nu este nevoie să ceară permisiunea persoanelor din jur pentru a fi fericiţi. Trebuie să-şi asume întreaga responsabilitate pentru propriile sentimente, nu să dea vina pe alţii.

9.Exerciţiile fizice pot contribui la starea de fericire

În momentul în care simţi că ai o zi proastă încearcă să te detaşezi de probleme prin începerea unei sesiuni de exerciţii fizice. Acestea te vor ajuta să ai o atitudine pozitivă.

10.Vârsta ne face să vedem şi să simţim fericirea într-un mod diferit

Odată cu trecerea anilor ajungi să apreciezi simplele momente cărora în trecut nu le acordai o importanţă deosebită. Carpe diem! pare să fie una din expresiile care stai la baza gândirii.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite