Travel

articolul anterior articolul urmator

5 oraşe europene pe care trebuie să le vizitezi în sezonul rece: de ce Amsterdam şi Barcelona sunt alternative mai bune decât staţiunile de schi FOTO

0
17 Oct 2016 15:16:39
Autor: Victor Arvunescu
Amsterdamul este unul dintre oraşele ofertante pe timp de iarnă FOTO elcomercio.pe
Amsterdamul este unul dintre oraşele ofertante pe timp de iarnă FOTO elcomercio.pe

Dacă nu v-aţi decis unde să vă petreceţi sezonul de iarnă, atunci unele dintre cele mai cunoscute oraşe europene pot deveni alternative viabile.

În timpul sezonului de iarna, majoritatea turiştilor evită oraşele din Europa, alegând în schimb să îşi petreacă sărbătorile în staţiuni de schi sau pe insule tropicale. Dar, oraşele europene pot oferi străzi pietruite şi nu aglomerate, muzee incredibile, situri arheologice şi localuri inedite. Dacă sunteţi în căutarea unei destinaţii mai puţin obişnuite pentru sezonul de iarnă, „Huffington Post“ a alcătuit lista oraşelor europene pe care le puteţi vizita pe timp de iarnă.

Amsterdam

Pentru călătorii care nu se tem de frig, Amsterdam poate fi un refugiu pe timp de iarnă. Excursia poate să încearpă cu o plimbare în jurul centrului oraşului sau cu o tur pe barcă în canalele oraşului, unde se pot vedea instalaţiile de lumină şi sculpturile expuse în timpul Festivalului Luminii, în decembrie şi ianuarie. 

O altă activitate populară pe timp de iarnă este patinajul, în Amsterdam existând o mulţime de patinoare. Uneori, turiştii pot patina chiar şi pe canalele îngheţate ale oraşului. Cel mai bun patinoar este Ice Amsterdam. După ce vă daţi cu patinele vă puteţi încălzi într-una din cafenelele autentice ale oraşului, pub-uri locale renumite pentru interioarele din lemn, dar şi pentru aromele deosebite. 

Sicilia

Chiar dacă vremea nu vă va permite să faceţi plajă, Sicilia în afara sezonului estival oferă temperaturi acceptabile, în jur de 20 de grade, ideale pentru turism la pas. Puteţi face drumeţii de la Taormina către Castelmola, prin oraşul antic Saracens, care oferă vederi către Muntele Etna, către Castelul Saracen şi către mare. 

Totodată, vă puteţi petrece ziua pe străzile înguste şi pietruite ale unuia dintre cele mai vechi oraşe ale lumii, Siracuza. În lunile de vară turiştii abundă în acest oraş, dar în ianuarie - februarie numărul lor este mai mic. Teatrul vechi din Taormina, pe care turiştii îl pot explora fără înghesuială, este o altă opţiune interesantă. Singurul impediment al unei vacanţe în Sicilia îl reprezintă unele restaurante, care pot fi închise în sezonul rece, iar vremea poate alterna. În caz de ploaie, puteţi face o plimbare cu Ferrovia Circumetnea, un tren mic şi ieftin care înconjoară baza muntelui Etna. 

Cipru

Cu 240 de zile cu soare pe an şi temperaturi confortabile pe timp de iarnă, Cipru este un pariu bun pentru excursii în afara sezonului cald. Numărul turiştilor este de 5-6 ori mai mare din mai până în septembrie, decât în restul lunilor anului, ceea ce înseamnă că unele hoteluri de pe coastă închid doar în ianuarie şi februarie, iar cele care rămân deschise au oferte interesante. Localnicii sunt primitori, iar turiştii pot explora siturile arheologice ale insulei, cum ar fi oraşul greco-roman Kourion şi oraşul protejat de UNESCO Paphos. De aseamenea, sezonul rece oferă posibilitatea să vă zburaţi cu parapanta, să mergeţi pe bicicletă sau de a face schi în Munţii Troodos. 

Barcelona

Turiştii care sunt în căutarea unui oraş european mare cu activităţi culturale diverse, cu farmec şi fără nori pe cer ar trebui să meargă la Barcelona. Aerul va fi uşor răcoros, dar cerul va fi senin şi albastru, astfel că puteţi să mergeţi la pas pe La Rambla sau să vizitaţi piaţa în aer liber La Boqueria. Vă puteţi îndulci şi încălzi cu crema catalana, un crème brulee specific zonei, şi puteţi vizita La Sagrada Familia sau Parcul Guell, de unde priveliştile asupra oraşului sunt uimitoare. Iar muzeele expun operele în plină stradă, astfel că veţi avea ce să vedeţi. 

Islanda

Zăpada şi frigul aduc o experienţă unică în Islanda. În primul rând, iarna în Islanda oferă posibilitatea de a vedea foarte clar aurora boreală, pe fundalul unor nopţi negre. Apoi, puteţi admira fluxurile de apă care trec prin peşteri glaciare şi care îngheaţă şi formează peşteri de cristal. Tururile în astfel de peşteri sunt un aspect de bifat pe timp de iarnă. Totodată, preţurile biletelor de avion şi al cazărilor scad din decembrie până în februarie. Dacă ajungeţi în Islanda în ajunul Anului Nou, trebuie să vedeţi focurile de artificii din Reykjavik, capitala ţării. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările