Travel

articolul anterior articolul urmator

INFOGRAFIE În câte ţări pot merge românii, ungurii sau polonezii fără viză. Topul ţărilor cu cele mai „puternice” paşapoarte din lume

0
30 Jun 2014 18:37:27
Autor: Oana Antonescu
Paşaportul românesc asigură accesul fără viză sau cu viză  acordată la frontieră în 141 de ţări FOTO: Arhivă Adevărul
Paşaportul românesc asigură accesul fără viză sau cu viză  acordată la frontieră în 141 de ţări FOTO: Arhivă Adevărul

Cetăţenii Finlandei, Suediei şi Marii Britanii pot călători în cele mai multe ţări cu paşaportul, fără viză sau cu viză acordată la frontieră. La polul opus se află Afghanistanul, conform unui top publicat anual de Henley&Partners.

Finlandezii, suedezii şi britanicii au cel mai „puternic” paşaport din lume, potrivit topului citat de publicaţia britanică „Daily Mail”. Ei pot călători în 173 de ţări fără viză suplimentare sau cu viză de intrare acordată la graniţă.

Ţara noastră se situează în primul sfert al clasamentului. Românii pot vizita 141 de ţări cu paşaportul, la fel ca cetăţenii din Bulgaria şi Chile. Ungurii pot călători în 157 de ţări fără viză sau cu viză primită la graniţă, iar polonezii au acces liber în 153 de ţări.

Apartenenţa la Uniunea Europeană este decisivă pentru uşurinţa cu care poţi trece graniţele ţării. Astfel, 9 din cele 10 ţări aflate în acest top sunt membre UE: Finlanda, Suedia, Marea Britanie, Danemarca, Germania, Luxemburg, Belgia, Italia şi Olanda.

În vreme ce europenii pot călători liber în majoritatea ţărilor, accesul către Europa este foarte restricţionat, astfel că aproape trei sferturi din populaţia Globului nu poate călători fără viză în Europa.

La finalul clasamentului se află Afghanistan şi Irak. Cetăţenii acestor ţări sunt lăsaţi să intre fără viză sau cu viză primită la frontieră în doar doar 28, respectiv 31 de ţări.

Clasamentul integral într-o infografie realizată de GOOD Magazine:

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările