Care sunt cele mai sigure destinaţii de vacanţă. Institutul pentru Pace a întocmit topul statelor cu risc scăzut de terorism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu atât de multe evenimente violente petrecute în diferite ţări ale lumii, alegerea destinaţiei de vacanţă poate da un sentiment de frică. Institutul pentru Economie şi Pace a realizat un clasament al celor mai sigure ţări din lume, printre criteriile luate în considerare aflându-se conflictele interne şi externe, prezenţa armelor nucleare, personalul de securitate sau criminalitatea.

Atentatele teroriste reduc cererile de vacanţă în ultima perioadă. Auzim des relatarea unor evenimente tragice în diferite ţări ale lumii.  De la atentatul din Belgia sau masacrul din Orlando,  acţiunile teroriştilor  din ultima perioadă au început să inspire teamă turiştilor, care nu se pot decide unde să-şi petreacă vacanţa.

Luând în considerare conflictele interne şi externe, prezenţa armelor nucleare, personalul de securitate sau criminalitatea, Institutul pentru Economie şi Pace a realizat un clasament al celor mai sigure tări din lume.  Bineânţeles că Sudanul şi Siria sunt destinaţiile de evitat, dar care sunt tările cele mai sigure?

1. Islanda

Pentru al şaselea an consecutiv, Islanda se află în fruntea indicelui de siguranţă. Naţiunile nordice au marcat punctele joase în privinţa omuciderilor, numărul de oameni în închisoare şi actele teroriste. Ca un bonus, fiind o insulă, sunt excluse posibilităţile unei dispute cu vecinii de frontieră.

2. Danemarca

Danemarca se clasează în mod regulat printre ţările cu cel mai mare indice al bunăstării, iar acum este, de asemenea, una dintre cele mai sigure destinaţii din lume.

3. Austria

Primind punctaj mare pentru importul scăzut de arme şi pentru alegerile paşnice, Austria este o ţară fără conflicte şi datorită legăturii lipsite de conflicte cu vecinii săi, Germania şi Republica Cehă.

4. Noua Zeelandă

Această destinaţie poate fi una dintre cele mai bune dacă eşti în căutarea de noi aventuri. Este mult mai probail  să fii surprins de priveliştile uimitaore din această ţară,  decât să te confrunţi cu violenţe sau conflicte interne.

5. Portugalia

La inceputul acestui an, ghidul turistic „Condé Nast Traveler” a declarat  Lisabona oraşul cel mai subestimat din Europa. Institutul pentru Economie şi Pace aminteşte că accesibilitatea şi frumuseţea  Portugaliei face din această ţară un loc bun de petrecut vacanţa.

6. Republica Cehă

Ţara care aminteşte de „Revoluţia de Catifea” primeşte puncte pentru cheltuielile militare reduse pe cap de locuitor, lucru care relevă şi puţinele acte de violenţă  petrecute pe acest teritoriu.

7. Elveţia

Neutralitatea ce o caracterizează lucrează în favoarea Eleveţia, care se remarcă atât prin absenţa conflictelor interne cât şi externe. Timpul pe care l-ar putea pierde în acest mod este valorificat prin proiecte inovatoare, cum ar fi realizarea celui mai lung şi adânc tunel din lume.

8. Canada

În ciuda faptului că este mai mic decât vecinul de la sud, Canada primeşte punctaj mai mare decât SUA. Încercaţi să vizitaţi cele mai prietenoase oraşe din Canada şi nu uitaţi să adăugaţi în programul de călătorie o escala la Toronto.

9. Japonia

A obţinut un punctaj mare datorită numărului redus de violenţe şi a accesului scăzut la arme. Dincolo de siguranţa oferită de această ţară, Japonia se remarcă şi prin oportunităţile oferite turiştilor, trenul invizibil care se integrează în peisaj, ajungând la  viteze de peste 320 de km/oră, făcând parte din strategia de dublare a numărului de vizitatori până în 2020.

10. Slovenia

În timp ce Slovenia are puţine conflicte interne şi o activitate scăzută a violenţelor, această ţară se remarcă printr-un număr uşor mai mare la media numărului poliţiştilor de patrulare, care de multe ori face ca vizitatorii tarii să se simtă mai în siguranţă. Asta-i o veste bună pentru cei care şi-au pus pe lista obiectivelor Ljubljana sau valea rîului Soca.

 Institutul pentru Economie şi Pace a acordat Romaniei locul 31 din 163, fiind considerată o ţară care îşi ţine în frâu posibilele situaţii de violenţă. Dintre vecinii noştri, cel mai bun punctaj l-a obţinut Ungaria, fiind pe locul 19 în clasament, cea mai lipsită de siguranţă tară care se află la graniţa cu Romania fiind Ucraina, care se afla aproape de coada clasamentului, ocupând locul 156.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite