Cât costă o noapte de cazare într-un castel sau conac din Transilvania şi care sunt cele mai căutate de turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castel Haller, Ogra. FOTO turo.ro
Castel Haller, Ogra. FOTO turo.ro

Demersurile de renovare şi recondiţionare a castelelor şi conacelor din zona Transilvaniei şi de transformare a acestora în facilităţi turistice a dus la creşterea interesului pentru petrecerea vacanţei într-o astfel de destinaţie. O analiză realizată de portalul de călătorii hotelguru.ro arată care sunt cele mai căutate astfel de locuri de cazare din România.

Numărul de căutări pe portalul de călătorii HotelGuru.ro care fac referire la castele sau conace din România a crescut simţitor în ultimii ani, atât în rândul românilor, cât şi turiştilor străini care aleg să îşi petreacă vacanţa în astfel de locaţii.

Persoanele care optează pentru astfel de locuri de cazare caută dincolo de confort, o atmosferă autentică, mobilier de patrimoniu, degustări de vin şi mâncare de calitate, mai arată statistica.

Preţuri de la 200 lei pentru o noapte de cazare

Conacele şi castelele care oferă confort sporit dar şi facilităţi extinse, au preţuri de cazarea care pot fi cu până la 15% mai mari decât la o facilitate hotelieră evaluată la acelaşi grad de confort. Se plăteşte experienţa în sine dar şi uzura, care pentru o clădire de patrimoniu poate fi mult mai costisitor de întreţinut.

Astfel, preţul pe noapte la un castel din zona Transilvaniei începe de la 200 lei pentru o cameră dublă, cu mic dejun inclus. Separat, majoritatea proprietăţilor pot include şi servirea prânzului sau a cinei, de la 50 lei de persoană. Pentru grupuri mai mari, hotelierii pot organiza degustări de vinuri, pot aduce meşteşugari locali sau ansambluri folclorice, elemente care sunt mai ales pe placul turiştilor străini.

4 dintre cele mai căutate castele din Transilvania

Castel Haller, Ogra

Conform căutărilor înregistrate pe portalul de călătorii hotelguru.ro, castelul Haller Ogra, construit între secolele XVI-XVII, se clasează pe primul loc în preferinţele turiştilor. Este situat la o distanţă de 17 km faţă de Târgu Mureş, în localitatea Ogra. Cu o capacitate de cazare de 34 persoane în cele 15 camere, castelul oferă acces la servicii Wellness, facilităţi pentru copii, un restaurant cu specific tradiţional, precum şi o cramă veche pentru pasionaţii de vinuri domneşti.

Castelul Hotel Daniel, Tălişoara

Hotelul oferă ambianţa unui castel renascentist, dar la standarde de confort necesare zilelor noastre. Castelul se află în Tălişoara, judeţul Covasna şi are 8 apartamente, fiecare cameră fiind amenajată într-un stil diferit, cu piese de mobilier unicat.

Castel Templul Cavalerilor, Vălişoara

Situat în apropiere de Cheile Vălişoarei, Templul Cavalerilor are un trecut tumultuos, fiind punct de vamă al Imperiului Austro-Ungar şi cazarmă militară românească în cele două Războaie Mondiale.

Castelul Prinţul Vânător & Dracula, Turda

Castelul Prinţul Vânător din Turda, judeţul Cluj, este o locaţie care aminteşte de legendele româneşti din secolele trecute, graţie turnurilor, crenelurilor şi altor detalii decorative care vorbesc despre vremuri demult apuse. 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite