Travel

articolul anterior articolul urmator

Cât costă vara aceasta o vacanţă de 7 zile în Grecia sau Turcia, pentru o familie cu doi copii

1
15 Apr 2016 11:37:57
Autor: Oana Bâltoc
FOTO Cei care vor să ajungă într-o destinaţie externă, dar nu au un buget de 1.500 de euro, pot alege Antalya, în Turcia, unde sunt disponibile şi pachete de la 800 euro pentru familiile cu doi copii.
FOTO Cei care vor să ajungă într-o destinaţie externă, dar nu au un buget de 1.500 de euro, pot alege Antalya, în Turcia, unde sunt disponibile şi pachete de la 800 euro pentru familiile cu doi copii.

Antalya, Belek, Oludeniz, Creta, Rhodos, Corfu şi Zakynthos sunt câteva dintre destinaţiile de vacanţă ideale pentru familiile cu copii, iar o analiză realizată de agenţia de turism Paravion arată cât trebuie să scoată din buzunar o familie cu doi copii pentru o vacanţă de o săptămână la plajă.

Buget mediu de 1.500 de euro 

Bugetul mediu alocat în acest an de familiile cu doi copii pentru un concediu de 7 zile în Turcia sau Grecia se ridică la circa 1.500 de euro, după cum rezultă dintr-o analiză realizată de agenţia de turism online Paravion.
Au fost luate în calcul destinaţii externe preferate de turiştii români pentru că vin cu facilităţi adaptate tuturor vârstelor, cum sunt Antalya, Belek şi Lara, din Turcia,  sau Creta şi Rhodos, în Grecia.

În staţiunile amintite, există nenumărate hoteluri unde familiile cu copii mici au acces la creşă, la spaţiile verzi şi la locurile de joacă special amenajate.  În ceea ce priveşte familiile cu copiii de peste 3 ani, există, mai ales în staţiunile din Turcia, piscine special amenajate, parcuri acvatice, mini cluburi, camere cu jucării, programe de animaţie pentru copii, locuri de joacă adaptate tuturor vârstelor, terenuri pentru mini fotbal sau mini golf, dar şi discoteci sau cinematografe cu proiecţii de filme pentru copii. De cele mai multe ori, toate facilităţile sunt incluse în costul sejururilor, doar şi doar în anumite hoteluri turiştii trebuie să servicii precum creşa sau de babysitting.

”Românii care rezervă sejururi în vara acestui an aleg, cu precădere, Turcia şi Grecia, destinaţii externe renumite pentru familiile cu copii, pentru că asigură facilităţi adaptate tuturor gusturilor şi vârstelor. Astfel, părinţilorcare vor să aibă parte de mai multă odihnă în concediu şi activităţi multiple pentru copii, le recomandăm Turcia, o ţară cu complexuri turistice mari, unde, cu siguranţă, cei mici nu se vor plictisi, iar şansele să părăsească resort-urile sunt mai mici. Celor care doresc să viziteze împrejurimile, le recomandăm insulele greceşti, cu peisaje încântătoare”, după cum declară Remus Vişan, Managing Director la Paravion. 

Pachete mai ieftine în Antalya: 800 de euro 

Potrivit acestuia, bugetul mediu alocat în acest an pentru familiile cu doi copii se ridică la aproximativ 1.500 de euro, pentru un sejur de 7 nopţi, sumă similară cu cea de anul trecut. Familiile cu copii mai mici de 3 ani beneficiază, de regulă, de gratuitate pentru copil, atât pentru transportul cu avionul, cât şi la cazare. În schimb, serviciile de creşă şi supravegherea asigurată de bone se plătesc separat.

Cei care vor să ajungă într-o destinaţie externă, dar nu au un buget ridicat, pot alege Antalya, în Turcia, unde sunt disponibile pachete de la 800 euro pentru familiile cu doi copii, preţul incluzând biletele de avion, transportul aeroport-hotel-aeroport şi cazarea pentru 7 nopţi, în regim all inclusive.

Specialiştii din agenţiile de turism recomandă de regulă turiştilor care vor să meargă împreună cu copiii în concediu să fie atenţi la resort-urile sau hotelurile care au intrarea abruptă în mare, nu au plajă cu nisip sau sunt departe de plajă. Una dintre staţiunile mai puţin prietenoase cu cei mici este Lefkada, în Grecia, care, deşi este vizitată intens de turiştii români, nu este neapărat o destinaţie ideală, întrucât, pe partea vestică a staţiunii trebuie coborâte numeroase scări pentru a ajunge la plajele cu nisip şi pietriş, iar hotelurile nu sunt situate aproape de plajă. O altă insulă recomandată cuplurilor şi familiilor care călătoresc fără copii este Santorini, unde, de asemenea, accesul este foarte dificil pe plajă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Cristian Saileanu
15.04.2016, 16:23:19

veniti in corfu am vecini care isi inchiriaza apartamentul (3 dormitoare, sufragerie de mers cu bicicleta prin ea) cu 40 euro in plin sezon

Modifică Setările