Travel

articolul anterior articolul urmator

Ce fură clienţii cel mai des din hoteluri şi ce preferă să sustragă în funcţie de naţionalitate

6
3 Dec 2019 18:11:17
Autor: Lizeta Oprea
Personalul hotelier a explicat care sunt obiectele furate în mod obişnuit de clienţii acestora
Personalul hotelier a explicat care sunt obiectele furate în mod obişnuit de clienţii acestora

Englezii şi nemţii sunt cei mai previzibili şi fură în principal prosoape şi produse de îngrijire corporală, austriecii preferă vesela, iar americanii - pernele şi bateriile sanitare din băi.

Plecatul din hotel cu săpunurile sau pixurile găsite în cameră pare un gest inofensiv pentru mulţi turişti. Însă există şi o categorie care nu se mulţumeşte doar cu atât, îndrăznind să plece chiar cu televizoare, saltele sau chiar animale găsite prin hotel. Un studiu realizat de Wellnes Heaven, pe un eşantion de 1.157 de membri ai personalului hotelier, a dezvăluit care sunt obiectele furate în mod obişnuit de clienţii acestora.

Rezultatul principal al studiului arată că o majoritatea covârşitoare a oaspeţilor fură prosoapele şi halatele de baie. Pe următoarele poziţii în clasamentul celor mai furate obiecte se află umeraşele, pixurile şi tacâmurile. În plus, s-au remarcat şi câteva cazuri spectaculoase, precum piese de mobilier, un pian din holul hotelului sau placuţele cu numărul camerei.

Din acelaşi studiu reiese că englezii şi nemţii sunt cei mai previzibili şi fură în principal prosoape şi produse de îngrijire corporală, austriecii preferă vesela, iar americanii - pernele şi bateriile sanitare din băi. Italienii iau acasă pahare de vin, iar elveţienii pleacă deseori cu uscătorul de păr. Francezii, pe de altă parte, se orientează către televizoare şi telecomenzi, în timp ce olandezii se mulţumesc cu mai puţin şi preferă becurile şi hârtia igienică.

La studiu au participat 1.157 de hoteluri în cea mai mare parte din Europa. Dintre acestea, 634 sunt cotate cu 4 stele, iar 523 aparţin segmentului cu 5 stele.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Adrian Foangǎ
3.12.2019, 19:39:48

- Se fura si saltele? Cum ies aia cu salteaua din hotel? Intreb pentru un prieten... Iara aia care fura... becuri, sunt de toata jena.

-1 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
3.12.2019, 21:23:02

Comentariu considerat abuziv.

Costica vasile
3.12.2019, 21:52:44

Si eu care credeam ca numai romanii-tzigani fura ! Dar americanii ??? Ei nu fura....iau suveniruri !

-1 (3 voturi)
Constantine Constantine
4.12.2019, 11:46:27

Romanii de culoare fura ce au apucat sa fure americanii, englezii si celelalte natii.Adica ciordesc cu totul masina acestora din parcare pe care ulterior dupa ce aduna tot continutul o abandoneaza.

Marcel Cristea
4.12.2019, 03:05:35

With Romanians, anything that's not bolted down.

-4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările