Travel

articolul anterior articolul urmator

Ce caută românii când îşi planifică o vacanţă premium: SPA la hotel şi plaja proprie, pe primul loc în preferinţele tinerilor

0
31 Jul 2020 17:47:06
Autor: Lizeta Oprea
Pentru un sejur de 5 stele pe litoralul românesc, în Mamaia, pentru două persoane timp de două zile, 55% dintre respondenţi au afirmat că ar aloca 300 de euro
Pentru un sejur de 5 stele pe litoralul românesc, în Mamaia, pentru două persoane timp de două zile, 55% dintre respondenţi au afirmat că ar aloca 300 de euro

Anul 2020 a venit cu o serie de particularităţi care au dus la schimbarea obiceiurilor şi a tendinţelor pentru vacanţe în rândul românilor. Studiul arată că românii sunt interesaţi să cheltuie mai mult pentru ieşiri în oraş, hobby-uri şi vacanţe.

Nordis Group anunţă rezultatele celui mai nou studiu despre preferinţele românilor în privinţa vacanţelor de lux. Astfel, 64% dintre respondenţi (dintr-o bază de peste 1000 de persoane) au spus că preferă litoralul românesc. Cel mai mare interes a fost înregistrat în rândul familiilor (78%) şi tinerilor care nu sunt în prezent într-o relaţie (92%). Totodată, studiul relevă şi că femeile sunt în pondere majoritară (71%) când vine vorba de alegerea litoralului din România pentru vacanţele de vară.

Particularităţile aduse de anul 2020 în preferinţele românilor

Anul 2020 a venit cu o serie de particularităţi care au dus la schimbarea obiceiurilor şi a tendinţelor pentru vacanţe în rândul românilor. Studiul arată că românii sunt interesaţi să cheltuie mai mult pentru ieşiri în oraş, hobby-uri şi vacanţe. În primele două luni de vară, reiese punctual o creştere a călătoriilor de la 6% în luna iunie la 11% în luna iulie. Respondenţii consideră că vacanţele sunt necesare în dezvoltarea lor personală şi le oferă oportunitatea de a experimenta lucruri noi. De asemenea, şi pentru luna august se preconizează o creştere procentuală în sfera vacanţelor.

Întrebaţi despre preferinţele în privinţa facilităţilor oferite de hoteluri, respondenţii au răspun că plaja proprie (77%), diversitatea restaurantelor şi cafenelelor (53%) şi SPA-ul (51%) sunt principalele trei beneficii pe care le vizează. Urmează existenţa clinicii medicale (29%), sala de fitness (25%), galeria comercială (12%) şi cinematograful VIP (8%). Merită menţionat la acest capitol că cei mai mulţi tineri pun SPA-ul pe primul loc în rândul preferinţelor, alături de plaja proprie.

Bugetul pe care l-ar aloca românii pentru o vacanţă de două zile pe litoral

Pentru un sejur de 5 stele pe litoralul românesc, în Mamaia, pentru două persoane timp de două zile, 55% dintre respondenţi au afirmat că ar aloca 300 de euro. Alţi 24% dintre aceştia susţin că ar aloca 500 de euro, în timp ce 6% spun că bugetul ar fi de 800 de euro.  

În prezent, Nordis Group e în plin proces de dezvoltare a complexului Nordis Mamaia 5*****, care va pune la dispoziţia clienţilor 330 de apartamente rezidenţiale şi 730 de camere de hotel pe o suprafaţă totală de 80.000 de metri pătraţi. Proiectul va fi finalizat în 2021 şi va pune la dispoziţia turiştilor şi proprietarilor cel mai mare SPA de pe litoral, cu saune şi piscine, o plajă proprie de 10.000 de metri pătraţi, 9 restaurante şi cafenele, un cinematograf VIP, dar şi o galerie comercială premium, spaţii de joacă pentru copii şi clinică medicală.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările