Travel

articolul anterior articolul urmator

Cel mai mare aeroport din lume va fi deschis în 2019: cum va arăta, ce dotări va avea şi câţi bani s-au investit FOTO

0
3 Jul 2017 17:32:58
Autor: Alexandra Constanda
Pentru construcţia aeroportului s-au alocat peste 10 miliarde de dolari
Pentru construcţia aeroportului s-au alocat peste 10 miliarde de dolari

China va avea cel mai mare aeroport din lume, construcţia grandioasă urmând a fi inaugurată la Beijing în anul 2019. Reprezentanţii proiectului promit o capacitate anuală de 100 de milioane de pasageri şi un terminal de 700.000 de metri pătraţi.

Noul aeroport va contribui la reducerea timpului de călătorie, având zone separate pentru zborurile internaţionale şi interne şi un terminal de 700.000 de metri pătraţi, potrivit agenţiei Reuters. În momentul de faţă, China dispune de al doilea cel mai mare şi aglomerat aeroport din lume – Aeroportul Internaţional Beijing.

Aeroportul, care este situat în cartierul sudic Daxing, va deveni noua bază pentru companiile aeriene China Southern Airlines şi China Eastern Airlines. Clădirea a fost proiectată de celebra arhitectă Zaha Hadid, care a murit anul trecut, are un design inovator, cu grădini interioare, şi a necesitat o investiţie de 12 miliarde de dolari.

Reprezentanţii noului aeroport din Beijing au declarat pentru Reuters că după finalizarea primei etape a proiectului, aeroportul va avea patru piste de aterizare şi o capacitate anuală de 45 de milioane de pasageri, urmând ca după alte două etape capacitatea să crească la 100 de milioane de pasageri.

În paralel, se lucrează la o staţie de cale ferată de mare viteză pe care pasagerii să o poată utiliza pentru a ajunge mai uşor la aeroport, a anunţat recent Consiliul de Stat al Chinei.

Situat în mijlocul câmpurilor agricole de pomi fructiferi şi floarea-soarelui, aeroportul este relativ departe de centrul oraşului Beijing, la circa 46 de kilometri, dar a fost plasat acolo pentru a servi în egală măsură provincia Hebei şi oraşul portuar Tianjin, pe care China intenţionează să o transforme într-o zonă de dezvoltare economică unificată, după cum a declarat Zhu Wenxin, purtător de cuvânt al proiectului.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările