Travel

articolul anterior articolul urmator

Cele mai ciudate băuturi alcoolice din lume

2
2 Jan 2015 14:16:50
Autor: Oana Bâltoc
Vin cu pui de şoarece. FOTO Huffington Post
Vin cu pui de şoarece. FOTO Huffington Post

Cu certitudine, omenirea are o pasiune pentru licorile bahice, iar datele istorice arată că băuturile alcoolice se obţineau prin fermentaţie încă din urmă cu 10.000 de ani înainte de Hristos. Însă dincolo de vin, bere şi alte lichide care ni se urcă la cap există unele pe care puţini s-ar încumeta să le guste din cauza ingredientelor cel puţin ciudate.

Probabil că mulţi dintre cei care obişnuiesc să mai bea câte un pahar de alcool la ocazii strâmbă din nas când aud că în Mexic se bea mezcal, un tip de rachiu în care pluteşte un o specie de vierme de agavă, gras şi zemos. Dar această băutură nu se numără printre licorile cu cele mai bizare reţete, conform Huffington Post.

Vin cu pui de şoarece

Origine: China şi Corea

Este considerat un tonic foarte eficient în lumea asiatică, dar şi un remediu tradiţional pentru probleme respiratorii şi diverse afecţiuni ale ficatului. Ingredientul vedetă se prezintă sub forma unui „snop“ de pui de şoarece care sunt scufundaţi de vii în vin de orez, unde sunt lăsaţi să fermenteze timp de un an. 

FOTO Huffington Post 

Vin cu şarpe veninos 

Origine: China, Vietnam, zone din Asia de Sud-Est

Reţeta acestei băuturi presupune fermentarea în vin de orez sau în alcool obţinut din alt tip de grâne a unui şarpe veninos, de regulă cobră, tip de câteva luni. Ideea este ca etanolul să dizolve veninul pentru a obţine o băutură despre care se crede că este bună pentru menţinerea sănătăţii şi oferă vitalitate celui care o savurează. O variantă recomandată de cunoscători este să beţi lichidul după ce şarpele este disecat, astfel încât veţi beneficia şi de amestecul cu sângele reptilei. 

FOTO Huffington Post 

Lichior trei-penisuri 

Origine: China

O poţiune care ar face minuni pentru potenţa masculină este acest tip de lichior tradiţional chinez, care ţine şi azi loc de Viagra pentru unii bărbaţi. Băutura este obţinută prin infuzarea vinului de orez cu penisuri de cerb, de câine cantonez şi de focă.

FOTO Huffington Post 

Kumis/Arkhi

Origine: Asia Centrală

De secole, călăreţii din zona centrală a Asiei se dregeau cu o băutură obţinută din lapte de iapă fermentat cu alcool, numit kumis, asemănător unui iaurt subţire, numai bun de băut. În varianta distilată, kumis se numeşte arkhi şi este la fel de tare ca vinul.

FOTO Huffington Post 

Cocktail Sourtoe

Origine: Canada

Barul Hotelului Downtown din Dawson, localizat în Yukon, Canada, este renumit printre canadieni graţie unui cocktail botezat Sourtoe, de fapt un tip de whiskey din Youkon care se bea dintr-un recipient în care este scufundat un deget uman (de la picior) mumificat. Pentru o experienţă completă, patronii barului recomandă ca băutorii să dea peste cap băutura în aşa fel încât degetul să le atingă buzele, ca şi cum ar fi fost un fel de talisman. Cel puţin acest lucru a fost posibil până în 2013, când un client prea entuziast a înghiţit degetul, greşeală care a fost amendată cu 500 de dolari. Problema a fost remediată la scurt timp, graţie oamenilor de bine care au donat şi continuă să doneze barului degete retezate în urma unor accidente nefericite, părţi trupeşti care sunt puse la păstrat în alcool pentru ca tradiţia să meargă mai departe.

FOTO Huffington Post 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

papillon
4.01.2015, 08:09:29

Pfff...astea's nimik..! Stimata autoare nu a auzit incă de celebra tuică româneasca din pufoaică..! Sau alternativa...spirt medicinal strecurat prin felie de pâine..:))))

-1 (1 vot)
Senza Nome
4.01.2015, 20:27:37

De vodka pe care rusii o fac din after shave, ai auzit? :))

Modifică Setările