Cele mai ciudate superstiţii din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecare colţ al Globului are propriile tradiţii neobişnuite, stereotipuri după care oamenii se ghidează cu încredere, convişi fiind de veridicitatea lor. Astfel, în timp ce în Rusia oaspeţii nu au voie să ofere flori galbene, în Machu Pichu cei care ating piatra Intihuatana vor primi mesaje din lumea de dincolo.

Publicaţia americană „The Huffington Post“ a realizat o listă cu cele mai bizare credinţe existente pe mapamond, obiceiuri care ar aduce norocul sau, din contră, ghinionul celor care le nesocotesc.

Italia: scrisori către Julieta

Verona este una dintre cele mai importante file din cartea de istorie a Italiei, William Shakespeare transformându-l într-un oraş al iubirii eterne. Celebra poveste de dragoste a cuplului Romeo şi Julieta este retrăită aici, la Casa di Giulietta, de sutele de turişti care, an de an, vin să-şi scrijelească declaraţiile sau să-şi lipească gumele de mestecat pe zidurile acestei clădiri. Unii dintre ei, mai îndrăzneţi din fire, pipăie sânul drept al statuii din bronz ce o întruchipează pe Julieta, pentru a avea noroc în dragoste. Din cauza numărului prea mare de turişti dispuşi să îmbrăţişeze aceste practici, autorităţiile italiene s-au văzut nevoite, la sfârşitul anului 2012, să introducă o taxă de 450 de euro pentru cei care vor să-şi inscripţioneze mesajele pe pereţii clădirii.

(Casa di Giulietta, împobită cu mesaje de dragoste FOTO flickr.com)

image

Rusia: atenţie la florile galbene

Istoria Rusiei este plină de superstiţii, unele mai neobişnuite ca altele. Spre exemplu, tradiţia spune că, dacă fluieri într-un spaţiu închis, atragi spiritele rele. Mai mult, florile galbene sunt simbolul infidelităţii, motiv pentru care locuitorii acestui stat evită să dăruiască trandafiri de această culoare.

Argentina: Menem, un nume interzis 

Fostul preşedinte al Argentinei, Carlos Menem, a fost acuzat de prăbuşirea economică a statului din 2001, fapt pentru care locuitorii statului evită să-i mai rostească numele. Dacă cineva spune, din greşeală, „Menem“, femeile îşi ating sânul stâng, în timp ce bărbaţii îşi pipăie testiculul drept pentru a alunga ghinionul.

Japonia: templul Sensoji - bătălia bebeluşilor

Cel mai vechi templul din Tokyo este considerat de populaţia asiatică una dintre minunile lumii, aceştia argumentând că cei care sosesc la Sensoji vor alunga suferinţele şi bolile din viaţă. De asemenea, templul japonez găzduieşte, an de an, un concurs ce funcţionează ca o rugăciune pentru sănătatea bebeluşilor. În cadrul întrecerii, doi luptători de sumo ţin bebeluşii în braţe, câştigător fiind declarat copilul care ţipă cel mai tare. În această cultura, urletele sunt simbol al virilităţii, prin urmare cei mai gălăgioşi copii vor fi bărbaţi sănătoşi, cu forţă de muncă.

Peru - norocul dat de piatra Intihuatana

Oaspeţii veniţi în Machu Pichu pot să admire piatra Intihuatana, numită şi ceasul solar, care s-a dovedit a fi, de-a lungul timpului, un indicator precis a datei celor două echinocţii. În plus, legendele şamanice spun că persoanele care îşi freacă tâmplele de piatra Intihuana pot avea viziuni şi pot pătrunde în lumea spiritelor.

(Piatra Intihuatana FOTO flickr.com)

image

Spania: strugurii de la Miezul Nopţii

Strugurii sunt asociaţi cu norocul în Spania, una dintre ţările care se poate mândri cu cele mai bogate recolte din lume. Oamenii îşi pun o dorinţă în noaptea de Revelion şi mănâncă 12 boabe, una pentru fiecare lună a anului. Potrivit tradiţiei, cei care săvârşesc acest gest vor avea noroc pe tot parcursul anului.

Călătorii



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite