Travel

articolul anterior articolul urmator

Cele mai frumoase castele din Europa

0
17 Apr 2016 09:09:59
Autor: George-Andrei Cristescu
Cele mai frumoase castele din Europa
Cele mai frumoase castele din Europa

Cele mai frumoase castele din Europa. Uneori romantice, alteori de-a dreptul înfricoşătoare, castelele europene reprezintă destinaţii de neratat pentru amatorii de călătorii.

Cele mai frumoase castele din Europa. Castelul Neuschwanstein din Germania

 
Castelul Neuschwanstein poate părea multora familiar pentru că a reprezentat sursa de inspiraţie pentru castelul din parcul Disney din Florida.
 
Construit în secolul XIX de regele Ludwig al II-lea al Germaniei, castelul este situat în regiunea Schwangau din Alpii Bavariei şi este vizitat anual de peste 1,3 milioane de turişti.
 

Cele mai frumoase castele din Europa. Castelul Hohenwerfen din Austria

 
Castelul Hohenwerfen este situat într-o fortificaţie din Alpii Austrieci, la o altitudine de 623 de metri. De-a lungul timpului, a servit ca reşedinţă pentru numeroşi regi, arhiepiscopi, dar a fost, pentru o perioadă de timp, şi închisoare.
 
Castelul este în prezent deschis turiştilor, iar printre atracţii se numără o colecţie impresionantă de arme dar şi vânătoarea de păsări.
 

Cele mai frumoase castele din Europa. Castelul Edinburgh din Scoţia

 
Originile castelului care domină capitala Scoţiei sunt învăluite în mister, însă arheologii au descoperit menţiuni despre el care datează încă din secolul al VI-lea.
 
Cercetătorii spun că fortăreaţa a supravieţuit, de-a lungul timpului, la 26 de asedii, castelul din Edinburgh fiind considerat, astfel, cel mai atacat loc din Marea Britanie şi unul dintre cele mai atacate din întreaga lume.
 
Castelul din Edinburg este, în prezent, cea mai vizitată aracţie turistică din Scoţia, cu peste 1,4 milioane de vizitatori pe an. 
 

Cele mai frumoase castele din Europa. Palatul Versailles din Franţa

 
Situat la 20 de kilometri de Paris, palatul Versailles este un castel care a fost reşedinţa regilor Ludovic al XIV-lea, Ludovic al XV-lea şi Ludovic al XVI-lea. 
 
Este un loc care impresionează prin frumuseţea sa, dar şi unul încărcat de istorie, aici fiind semnat Tratatul de la Versailles, care a pus capăt, oficial, Primului Război Mondial.
 

Cele mai frumoase castele din Europa. Castelul Praga din Cehia


Situat chiar în inima capitala Cehiei, castelul Praga este cel mai mare castel din lume, potrivit Cărţii Recordurilor Guiness. Acesta ocupă o arie de aproximativ 70.000 de metri pătraţi iar primele schiţe ale sale datează din anul 870.
 
Castelul a fost, de-a lungul timpului, reşedinţa regilor Boemiei şi împăraţilor Sfântului Imperiu Roman, dar şi a preşedinţilor Cehoslovaciei şi, ulterior Cehiei.
 
În prezent, castelul este deschis publicului şi poate fi vizitat de turişti în fiecare zi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările