Cele mai frumoase staţiuni balneare din România FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băile Felix FOTO Shutterstock
Băile Felix FOTO Shutterstock

În România se află unele dintre cele mai frumoase staţiuni balneare, acestea fiind cândva cele mai căutate destinaţii pentru concediu.

Pentru diverse tratamente, dar şi pentru relaxare sau odihnă, mulţi turişti caută cele mai frumoase staţiuni balneare din România, această ţară fiind bogată în zone cu ape termale, izvoare minerale şi aer curat. 

Cândva, cele mai căutate destinaţii pentru concediu erau staţiunile balneare. Cei care optau pentru o astfel de vacanţă primeau la pachet, la preţuri accesibile şi în condiţii foarte bune, relaxare, tratament şi agrement. 

După Revoluţie însă, staţiunile noastre balneare au căzut în derizoriu, pierzându-şi strălucirea şi notorietatea de altădată. Astfel, multe dintre ele au căzut pradă dezinteresului şi s-au transformat în ruine. 

Cu toate acestea, câteva dintre ele şi-au păstrat frumuseţea şi notorietatea, primind şi astăzi o mulţime de turişti, scrie Radio România Antena Satelor.

   

Iată care sunt cele mai frumoase staţiuni balneare din România:

1. Băile Herculane

Este cea mai veche staţiune balneară din România şi una dintre cele mai vechi din lume, fiind atestată documentar în anul 153 e.n. Izvoarele au în general o temperatură între 38 şi 53 de grade Celsius, dar există şi unele cu temperaturi între 46 şi 56 grade Celsius. Staţiunea este situată în judeţul Caraş-Severin, pe Valea Cernei şi face parte din Parcul Naţional Valea Cernei-Domogled.

Principalul factor terapeutic al staţiunii este reprezentat de izvoarele sulfuroase, iodate, bromurate sau bicarbonatate, termo-minerale şi cloruro-sodice, indicate atât pentru tratamentele de cură externă, cât şi pentru cele de cură internă.

statiunea baile herculane foto shutterstock

Băile Herculane FOTO Shutterstock

2. Călimaneşti – Căciulata, una dintre cele mai frumoase staţiuni balneare din România, este renumită pentru bioclimatul său şi pentru numeroasele puncte de interes turistic din zonă

Este considerată cea mai frumoasă staţiune balneoclimaterică de pe Valea Oltului, fiind renumită pentru efectele terapeutice ale apelor sale minerale, pentru bioclimatul său şi pentru multitudinea punctelor de interes turistic din zonă. Apele minerale de la Călimăneşti au fost folosite de însuşi împăratul Franţei Napoleon al III-lea. Băile Călimăneşti-Căciulata sunt situate în judeţul Vâlcea, la 18 kilometri nord de Râmnicu Vâlcea. Factorii naturali de cură sunt reprezentaţi de apele minerale sulfuroase, clorurate, bromurate, sodice, calcice, magneziene. 

statiunea calimanesti caciulata foto shutterstock

Călimăneşti - Căciulata FOTO Shutterstock

3. Vatra Dornei

Supranumită Perla Bucovinei, Vatra Dornei e situată la 105 kilometri de Suceava şi 40 de kilometri de Câmpulung Moldovenesc. Apele de aici sunt în principal minerale carbogazoase, feruginoase, slab bicarbonatate, sodice, calcice, magneziene, hipotone. Mai găsiţi şi nămol de turbă transportat de la Poiana Stampei folosit în tratament atât sub formă de băi de namol, cât şi la împachetări.

Vatra Dornei FOTO Shutterstock

Vatra Dornei FOTO Shutterstock

4. Băile Felix

Staţiunea din nord-vestul României, situată la o altitudine de 140 de metri în Câmpia Crişurilor, se află exact în zona de contact cu dealurile şi munţii Pădurea Craiului. 

Principala trăsătură a staţiunii Băile Felix este temperatura ridicată a apelor termale de aici ce stabilesc recorduri de aproape 50 de grade Celsius. Din acest motiv, la Băile Felix se poate merge pentru sejururile de tratament în aer liber inclusiv în timpul iernii.

Factorii principali de cură ai staţiunii sunt apele oligominerale hipertermale, bicarbonate, calcice, silicioase şi sulfate. Zona se distinge printr-un bioclimat sedativ de curăţare şi există inclusiv opţiunea de împachetări cu nămol sapropelic fosil.

statiunea baile felix foto shutterstock

Băile Felix FOTO Shutterstock

5. Băile Govora, una dintre cele mai frumoase staţiuni din România, bogate în ape iodurate şi bromurate din Europa

Staţiunea este situată în nord-estul judeţului Vâlcea şi se poate ajunge acolo mergând pe DN67, Râmnicu Vâlcea-Horezu-Târgu Jiu. Se spune că numele de Govora provine din dialectul traco-dac şi înseamnă adâncitură, vale cu multe izvoare. Băile Govora reprezintă una dintre cele mai bogate staţiuni balneare în ape iodurate şi bromurate din Europa, iodul şi bromul având origine organică.

statiunea baile govora foto shutterstock

Băile Govora FOTO Shutterstock

Călătorii



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite