Travel

articolul anterior articolul urmator

Cele mai periculoase oraşe din lume

1
6 Feb 2015 07:19:56
Autor: Antonio Glodeanu
San Pedro Sula din Honduras, considerat cel mai periculos oraş din lume FOTO AP
San Pedro Sula din Honduras, considerat cel mai periculos oraş din lume FOTO AP

Cele mai periculoase oraşe din lume includ, preponderent, localităţi din America Latină şi din zonele de conflict ale Asiei.

Cele mai periculoase oraşe din lume: Caracas, Venezuela - locul 10

Capitala Venezuelei se confruntă de ani buni cu o rată a criminalităţii ridicată, precum şi cu un număr mare al bandelor de traficanţi. Pe lânga acest lucru, turiştii care au de gând să ajungă în Caracas trebuie să ştie că tâlhăriile şi furturile sunt la ordinea zilei.
 

Cele mai periculoase oraşe din lume: Ciudad Juarez, Mexic - locul 9

Un alt oraş deosebit de violent este Ciudad Juarez, din Mexic, aflat în imediata vecinătate a frontierei cu Statele Unite. Deseori luptele dintre cartelurile de droguri se termină tragic, însă poliţia coruptă rareori reuşeşte să restabilească legea.
 

Cape Town, Africa de Sud - locul 8

Cele mai periculoase orase din lume Cape Town Africa de Sud
 
Deşi numeroşi turişti sunt atraşi de continentul african, Cape Town rămâne unul dintre cele mai periculoase oraşe din lume. Din cauza sărăciei, rata criminalităţii rămâne una ridicată, aici având loc nu mai puţin de 50 de crime pe zi.
 

Cele mai periculoase oraşe din lume: Rio de Janeiro, Brazilia - locul 7

Dacă sunteţi în Rio de Janeiro ar fi bine să nu vă afişaţi cu ostentaţie bijuteriile sau să mergeţi singuri noaptea pe străzi. Chiar dacă poliţia încearcă să patruleze cât mai des, violenţa rămâne omniprezentă pe străzile din Rio. Cartelurile de droguri sunt pretutindeni răspândite şi se fac responsabile de cel puţin 15 crime zilnic.
 

Guatemala City, Guatemala - locul 6

Bogată în atracţii turistice, Guatemala se confruntă şi ea cu numeroase violenţe comise de cartelurile de droguri. Astfel, cei care au ghinion se pot trezi jefuiţi de bunuri sau chiar de propria maşină, ziua în amiaza mare, fapt care face Guatemala unul dintre cele mai periculoase orase din lume.
 

Acapulco, Mexic - locul 5

Cele mai periculoase orase din lume Acapulco Mexic
 
Oraşul Acapulco, renumit pentru plajele sale, devine tot mai puţin vizitat de turişti din cauza violenţelor care se petrec aici. Notorietatea sa a crescut în rândul celor mai periculoase oraşe din lume. Statisticile arată că Acapulco se confruntă cu una dintre cele mai mari rate de omor din lume - 142 la 100.000 de persoane.
 

Bagdad, Iraq - locul 4

În capitala Iraqului au loc zilnic atacuri cu bombă, iar la fiecare colţ de stradă pot fi auzite focuri de armă. Situaţia din acest oraş a devenit tot mai periculoasă, după ce trupele americane au decis să se retragă din această ţară.
 

Cele mai periculoase oraşe din lume: Kabul, Afghanistan - locul 3

Cele mai periculoase orase din lume Kabul Afganistan
 
Un alt loc din Orientul Mijlociu în care predomină violenţa este şi Kabulul, în acest oraş având loc aproape în fiecare zi câte un atentat. 
 

Karachi, Pakistan - locul 2

Pakistanul se confruntă de ani buni cu tensiuni politice, precum şi cu o rată ridicată a criminalităţii. Asasinatele sunt comune aici, iar un turist ar trebui să fie atent în acest oraş pentru a nu fi considerat drept un spion străin. Astfel că Karachi se numără printre cele mai periculoase oraşe din lume.
 

Cele mai periculoase oraşe din lume: San Pedro Sula, Honduras - locul 1

De mai mulţi ani, San Pedro Sula din Honduras este clasat în topurile internaţionale drept cel mai periculos oraş din lume. Potrivit mai multor surse, rata omorurilor este aici de 169 de cazuri la 100.000 de persoane. De asemenea, traficul de armament şi de droguri se regăseşe în aproape tot oraşul.


Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Quiet Guy
6.02.2015, 14:48:13

Daca crima organizata, banditismul va fi lasata in continuare sa ia amploare in Romania, asemenea scene vor deveni ceva obisnuit si la noi.

Modifică Setările