Travel

articolul anterior articolul urmator

Cele mai populare puncte turistice europene vizate de terorişti: ce grad de risc au destinaţiile preferate şi de români FOTO

0
20 Apr 2016 18:09:15
Autor: Mădălina Bătrînca
Spania se numără printre ţările cu un nivel ridicat de risc în ceea ce priveşte atacurile teroriste FOTO Daily Mirror
Spania se numără printre ţările cu un nivel ridicat de risc în ceea ce priveşte atacurile teroriste FOTO Daily Mirror

Ministerul Afacerilor Externe din Marea Britanie (FCO) a făcut o listă cu cele mai populare destinaţii turistice din Europa vizate de terorişti, notând, totodată, şi nivelul de risc la care este supus fiecare stat.

Evenimentele recente tragice, care s-au soldat cu sute de morţi şi răniţi, petrecute în puncte turistice importante de pe teritoriul european au avut un impact puternic asupra turismului. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe din Marea Britanie (FCO), pe lista „neagră” a celor mai periculoase destinaţii se află:
 

Destinaţii turistice periculoase: Spania

Nivelul de risc: ridicat
Plajele din Spania, mai precis cele din Menorca, Ibiza, Majorca şi Costa Del Sol, sunt foarte populare printre turişti. În ciuda faptului că a fost victima unor atacuri teroriste în trecut, în ultima vreme aceste probleme au evitat, parca, Spania. 

Totuşi, potrivit Ministerului Afacerilor Externe din Marea Britanie consideră încă teritoriul Spaniei drept unul vulnerabil în faţa atacurilor teroriste, cu un nivel de risc ridicat, mai ales că poliţia din Majorca a arestat un posibil colaborator ISIS cu puţin timp în urmă. Bărbatul, născut în Maroc, este acuzat că promovează atacurile teroriste în Europa. Sfatul experţilor este ca turiştii să fie atenţi când merg pe stradă, mai ales dacă sunt sub influenţa drogurilor sau a alcoolului.

Destinaţii turistice periculoase: Germania

Nivelul de risc: ridicat
Şi Germania este considerată o posibilă ţintă a teroriştilor, fiind, de asemenea, o destinaţie populară printre turişti. În prezent, se iau măsuri sporite de precauţie, echipe însărcinate cu siguranţa oamenilor fiind instalate în anumite puncte de transport, în clădirile publice şi în timpul evenimentelor majore.
FCO Sfătuieşte turiştii să aibă paşaportul după ei atunci când ies în oraş, întrucât poliţia face verificări mult mai dese în rândul turiştilor. 
 
FOTO Daily Mirror

Destinaţii turistice periculoase: Belgia

Nivelul de risc: ridicat
După atacurile recente cu bombe de la aeroportul din Bruxelles şi de la metrou, gradul de risc din Belgia a crescut. Exploziile, rezultate ale unor acte de terorism mai grave ca orice alt eveniment asemănător din istoria Belgiei, s-au soldat cu 32 de morţi şi mai bine de 300 de răniţi, ţara fiind vizată, fără îndoială, de terorişti. Aceste atacuri pot avea loc în mijloacele sau în punctekle de transposrt, dar şi în alte locuri populare printre turiştii străini, de aceea FCO sfătuieşte vizitatorii să fie vigilenţi, să stea departe de locurile aglomerate şi să ţină cont de instrucţiunile autorităţilor.
 

Destinaţii turistice periculoase: Franţa

Nivelul de risc: ridicat
Şi Franţa a picat recent victimă actelor de terorism, în luna noiembrie a anului trecut fiind ucişi, într-o serie de atacuri petrecute în capitala ţării, 130 de persoane. În timpul acestora, atacatorii au vizat teatrul Bataclan din Paris, dar şi cafenele şi restaurante, rănind mai bine de 368 de oameni. 
Deşi autorităţile au sporit măsurile de siguranţă, Franţa este încă un teritoriu riscant pentur turişti.
 
FOTO Daily Mirror

Destinaţii turistice periculoase: Italia

Nivelul de risc: general
În Italia, destinaţie populară în rândul turiştilor, atacurile îi vizează, de obicei, pe oficialii italieni, cazurile de terorism domestic fiind izolate. Obiectele atacurilor sunt, de obicei, bombe mici şi dispozitive care provoacă incendii, de aceea starea de alertă în Italia se menţine la nivel general, turiştii fiind expuşi într-o mai mică măsură atacurilor.  
 

Destinaţii turistice periculoase: Danemarca

Nivelul de risc: general
În luna februarie a anului trecut, doi civili au fost ucişi în urma a două atacuri petrecute în Copenhaga. Cinci poliţişti au fost, de asemenea, răniţi în urma atacurilor teroriste, potrivit publicaţiei „Daily Mirror”. Din acest motiv, FCO recomandă turiştilor să fie atenţi în timpul călătoriilor în Danemarca.
 

Destinaţii turistice periculoase: Grecia

Nivelul de risc: general
Şi în Grecia există o ameninţare de ordin general în ceea ce priveşte teroriştii, vizitatorii fiind avertizaţi că atacurile pot avea loc în zone aglomerate. În ultimii ani, în clădirile publice din Grecia, în mall-uri şi în mai multe birouri guvernamentale au avut loc împuşcături şi explozii.
 
FOTO Arhivă Adevărul

Destinaţii turistice periculoase: Croaţia

Nivelul de risc: general
La fel ca şi Italia, Danemarca şi Grecia, Croaţia a fost notată cu un grad general de risc. 
 

Destinaţii turistice periculoase: Portugalia

Nivelul de risc: implicit
Deşi din acest punct de vedere Portugalia nu prezintă un pericol major, FCO sfătuieşte  turiştii să fie cu ochii în patru, mai ales în ceea ce îi priveşte pe hoţii de buzunare. 
 
În lista destinaţiilor turistice cu un grad ridicat de risc când vine vorba de terorism, Ministerul Afacerilor Externe din Marea Britanie a adus în discuţie şi trei state din afara Europei, şi anume Egipt, Tunisia şi Turcia. În Egipt, de pildă, autorităţile cred că teroriştii pregătesc şi alte atacuri teroriste care vor avea loc în viitorul apropiat. În trecut, turiştii au picat victime atacurilor teroriste – răpiri şi asasinate. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările