Travel

articolul anterior articolul urmator

FOTO Plaje din Europa superbe şi mai puţin aglomerate: preţurile de cazare în aceste zone

2
20 Jun 2019 10:45:27
Autor: Lizeta Oprea
Cele mai puţin aglomerate plaje din Europa
Cele mai puţin aglomerate plaje din Europa

Vacanţa de vară vine la pachet cu aglomeraţia, pentru că toţi ne dorim să fugim din calea căldurii din oraşe şi să ne refugiem în locuri mai răcoroase, montane sau în briza mării. Doar că bateriile nu se încarcă la fel de eficient dacă aglomeraţia urbană doar se relochează într-un alt peisaj.

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a găsit cele mai atrăgătoare plaje mai puţin cunoscute de turiştii care aleg să îşi petreacă vacanţa de vară în Europa. Fie că sunt mai greu accesibile sau doar nu sunt promovate suficient, locurile selectate obişnuiesc să promită spaţiu în jurul călătorilor, în apă şi pe malul ei.

Recomandările au fost grupate în funcţie de nivelul de efort necesar pentru a ajunge pe plajele respective, oferind astfel idei şi celor mai aventuroşi călători, dar şi celor care vor doar să se relaxeze.

Top 3 destinaţii mai uşor accesibile

1. Bolata Beach - Bulgaria

Aflată la aproximativ 60 de kilometri de Vama Veche, plaja Bolata face parte din golful cu acelaşi nume, care are şi statut de rezervaţie naturală. Cum nu există transport în comun, maşina personală (sau închiriată) este necesară, iar drumul ajunge până foarte aproape de plajă (chiar dacă ultimii 2-3 kilometri nu mai sunt asfaltaţi). În timpul weekend-urilor de vară acest loc poate deveni aglomerat, dar în timpul săptămânii este o opţiune bună pentru cei care caută  linişte şi intimitate. Există chiar o scurtă potecă ce duce către vârful dealului care mărgineşte golful, loc de pe care pozele de la răsărit vor fi invidiate de mulţi urmăritori. Nu sunt facilităţi, deci este important să aduceţi tot ce este necesar (şi să le luaţi înapoi la final, nefiind nici personal pentru curăţenie).

Preţul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival în Varna: 64 euro.

2. Gardenos - Corfu, Grecia

Chiar dacă există drum circulabil până aproape de plajă, faptul că această zonă nu este inclusă în multe dintre ofertele agenţiilor de turism face ca aglomeraţia să se mute în alte zone ale insulei. Plaja cu nisip auriu şi apa cristalină a Mării Ionice îi atrag pe cei care îşi doresc puţină linişte, dar fără să se rupă total de civilizaţie. Restaurantele şi hotelurile din apropiere fac ca această locaţie să fie potrivită şi familiilor cu copii, întrucât vor putea găsi tot ce au nevoie într-un timp relativ scurt.

Preţul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival în Corfu: 109 euro.

3. Cala Pregonda - Menorca, Spania

Plajele din această insulă spaniolă au devenit foarte căutate în ultimii ani, dar încă există zone mai puţin aglomerate, mai ales acolo unde exploatarea comercială lipseşte. Pentru a ajunge la această plajă este necesară parcurgerea pe jos a unui drum de aproximativ 30 de minute, dar dificultatea traseului este scăzută. Nu există restaurante sau alte facilităţi, deci rucsacul cu toate cele necesare este obligatoriu. 

Preţul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival în Menorca: 175 euro.

Top 3 destinaţii mai greu accesibile

1. Seitan Limania Beach - Creta, Grecia

Insula Creta se bucură de multe plaje incredibile, dar o parte dintre ele sunt în locuri mai greu accesibile, fără transport public. Închirierea unei maşini şi explorarea întregii insule este cel mai bun sfat de aplicat în vacanţa în Creta, chiar şi pentru a ajunge aproape de plaja Seitan. Spunem „aproape“, pentru că există o porţiune de aproximativ 15 minute de parcurs pe jos, cu încălţări de încredere (deci nu şlapi), coborând către micul golf cu apă cristalină. Nu există restaurante sau hoteluri, dar peisajul compensează.

Preţul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival în Creta: 118 euro.

2. Praia da Ponta Ruiva - Algarve, Portugalia

Regiunea Algarve din sudul Portugaliei este departe de a fi considerată ascunsă, dar încă există plaje mai greu accesibile care permit suficient de mult spaţiu în jurul turiştilor care se încumetă să ajungă la ele. Praia da Ponta Ruiva se află la aproximativ 7 kilometri distanţă de Vila do Bispo, iar drumul poate fi parcurs doar cu maşini de teren, pentru că are porţiuni neasfaltate. Turiştii cărora le place să meargă pe jos vor parcurge drumul în aproximativ 90 de minute, dacă nu găsesc şoferi amabili care să le scurteze din distanţă.

Preţul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival în Sagres: 140 euro.

3. Nugal Beach - Makarska, Croatia

Plajele din Croaţia au devenit din ce în ce mai cunoscute în ultimii ani, fapt care îngreunează procesul de a găsi locuri mai puţin aglomerate. Plaja Nugal se află în parcul natural Osejava, în apropiere de Makarska, şi este accesibilă doar celor care se încumetă să traverseze pădurea timp de aproximativ 40 de minute, dar traseul oferă imagini superbe, pe lângă umbra copacilor. Nici aici nu veţi găsi restaurante sau alte facilităţi, deci rucsacul şi încălţările adecvate sunt foarte importante.

Preţul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival în Makarska: 162 euro.

SURSĂ FOTOGRAFII: Shutterstock

Preţurile menţionate au fost identificate pe momondo.ro pentru perioada 01.06.2019-01.10.2019 şi corespund valorii medii a unei nopţi de cazare într-o cameră dublă într-un hotel de 3 sau 4 stele.

Preţurile pot suferi modificări sau pot deveni indisponibile.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Dream Pervertor
20.06.2019, 16:18:46

....Belina?

+2 (2 voturi)
Realist
20.06.2019, 23:21:04

E luata ...

+1 (1 vot)