Cele mai urâte hoteluri din lume: „mormanul de gunoaie” arhitectonic şi clădirea în care turiştii intră pe sub coada câinelui FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
First World Hotel, Malaezia Foto The Telegraph
First World Hotel, Malaezia Foto The Telegraph

Publicaţia britanică „The Telegraph” a realizat o listă a celor mai urâte hoteluri din lume. Printre acestea se numără piramida de 330 metri, monstrul colorat ţipător care are 7.351 de camere sau macaraua în care turiştii se pot caza.

Deşi în cele mai multe cazuri se vorbeşte de cele mai frumoase şi luxoase hoteluri din lume, publicaţia britanică The Telegraph a decis să realizeze o listă a opusului acestora, nominalizând cele mai urâte clădiri în care turiştii se pot caza. Cu toate că multe sunt caracterizate de prost gust, o parte dintre acestea sunt considerate hoteluri de lux, având numeroşi clienţi.

First World Hotel, Malaezia 

Cu un număr uimitor de camere (7.351), acest monstru ţipător a fost cel mai mare hotel din lume, până în 2008 (foto deschidere). Deşi proprietarii spun că jocul de culori este pentru înveselirea oaspeţilor, este puţin probabil să îmbunătăţească starea de spirit a celor care iubesc bunul gust. Hotelul este situată la o altitudine de 2.000 metri, într-o zonă montană.

Ryugyong, Coreea de Nord

cele mai urate hoteluri

Ryugyong are o înălţime de 330 m, fiind cea mai înaltă clădire din Phenian şi din toată Coreea de Nord. Construcţia acestuia trebuia să fie finalizată în iunie 1989, însă proiectul ar fi fost amânat de problemele aduse de tehnicile de realizare, iar mai apoi de criza economică din Correa. În 2008, proiectul a fost reluat de o compania egipteană. Hotelul de 3 stele are 105 etaje şi este construit în formă de piramidă. Deşi nu s-ar zice, acesta este considerat unul dintre cele mai urâte hoteluri din lume.

Dog Bark Park Inn, Idaho

cele mai urate hoteluri

Acest hotel oferă oaspeţilor şansa de a dormi şi a servi micul dejun în interiorul celui mai mare „câine de vânătoare” din lume. Dog Bark Park Inn a fost construit in 2003 de sotii Dennis Sullivan si Frances Conklin. Are două dormitoare cu decoratiuni cu temă canină, iar toaleta este în formă de hidrant. Investiţie a fost făcută din banii strânşi din vânzarea unor statuete mici sub forma de câini, proprietarii fiind artişti în sculptatul lemnului. Cea mai ciudată caracteristică a acestui hotel este intrarea, care se face prin partea din ”dos” a hotelului.

The Standard, New York

hoteluri urate

Această clădire de un gri deprimant se găseşte în districtul Meatpacking din New York. Dispune de un bar pe acoperiş, un patinoar, Wi-Fi şi biciclete gratuite. Se pare că proprietarii fac orice pentru a distrage atenţia clienţilor de la faţada oribilă a hotelului.

Tianzi Hotel Langfang, China

hoteluri urate

Hotelul Tianzi din provincia Hebei este format din trei clădiri construite după zeii Fu (Fericire), Lu (Noroc) şi Shou (Longevitatea). Din păcate zeul bunului simţ a fost în acea perioadă indisponibil.

Hotelul Spirit, Bratislava

hoteluri urate

Din afară, clădirea seamănă cu un morman de gunoaie. Inclusiv camerele au exact acelaşi contrast de culori, lipsit de orice bun gust. Managerii hotelului spun că acesta este amenajat pentru persoanele care încearcă să îmbunătăţească managementul stresului, sănătatea fizică şi mentală.

Hotel Crane, Olanda

hoteluri urate

Cu siguranţă „Crane” are cea mai urâtă structură de hotel în care cineva a decis să cazeze turiştii. Sub formă de macara, hotelul este funcţional din 2003, graţie unei opere de artă a ingineriei: au fost înlocuite scările de acces cu lifturi interne, iar vechea sală a maşinilor a fost transformată într-o luxoasă cameră demnă de un hotel de lux.

Hotelul dispune de televizoare cu ecran plat şi sisteme audio, clienţii fiind surprinşi cu un mic-dejun care soseşte în fiecare dimineaţă cu liftul, direct în cameră. Turiştii au acces la manete şi pot roti camera în direcţia dorită.

Le Grand Hotel du Lac, Tunisia

hoteluri urate

Această piramidă răsturnată este un exemplu al arhitecturii specific stilului brutalist, fiind realizată în 1970.  Pe cât este de impunătore clădirea, pe atât este de deprimantă.

Un hotel din România, pe lista neagră

Chiar dacă de această dată nu figurează în top niciun hotel din România, în urmă ceva timp a fost menţionată şi o clădire de la noi din ţară printre cele mai urâte hoteluri din lume nominalizate de blogul de călătorii Jetpacker. Mai exact, hotelul Rin Grand din Bucureşti (foto jos), cel mai mare din Europa, a fost pus pe lista neagră din cauza arhitecturii depăşite, care îl face să semene cu o închisoare de "minimă" securitate.

rin grand hotel incdmtm.ro

FOTO incdmtm.ro

"Ai crede că cel mai mare hotel din Europa ar arăta mai bine de atât. Chiar dacă a fost construit în 2008, arată de parcă ar proveni din urmă cu 20 de ani, lăsându-ne să ne întrebăm dacă proiectanţii au folosit manuale învechite despre arhitectura modernă când au gândit acest lucru urât - România este în urmă, dar nu ar trebui să fie atât de în urmă. În cel mai bun caz, hotelul seamănă cu o închisoare de minimă securitate. În cel mai rău caz, seamănă tot cu o închisoare de minimă securitate. Priviţi toate aceste ferestre cu privelişti către ... alte ferestre", potrivit descrierii făcute de Jetpacker, site citat la acel moment de Reuters. Hotelul RIN Grand din Bucureşti a fost nominalizat alături de hoteluri ca Beetham Tower Hilton din Marea Britanie, El Algarrobico Hotel din Spania, Holiday Inn – Sarajevo sau Ryugyong Hotel din Coreea de Nord, care figurează şi în topul recent realizat.  

Călătorii



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite