Travel

articolul anterior articolul urmator

Charlie Ottley: „România ar putea fi una dintre cele mai spectaculoase destinaţii turistice de pe glob” | VIDEO

1
25 Oct 2021 10:02:27
Autor: Denis Grigorescu
Charlie Ottley, un mare şi neobosit promotor al României pe tot globul FOTO: Oana Mihai
Charlie Ottley, un mare şi neobosit promotor al României pe tot globul FOTO: Oana Mihai

Finalizată în 2016, partea a patra a documentarului „Wild Carpathia”, a celebrului jurnalist britanic Charlie Ottley este disponibilă gratuit pe YouTube din această lună. Ottley a declarat pentru „Adevărul” că România ar putea fi una dintre cele mai spectaculoase destinaţii turistice din lume

Partea a patra a documentarului „Wild Carpathia” poartă titlul „Seasons of Change” şi a presupus parcurgerea celor patru anotimpuri. „Seasons of Change”, ultimul episod al celebrei serii ”Wild Carpathia”, urmăreşte transformările peisajului din Carpaţi de-a lungul anului, aducând un elogiu frumuseţii naturii şi tradiţiilor păstrate nealterate peste veacuri în ţara nostră.

”Seasons of Change” trage în acelaşi timp un semnal de alarmă în privinţa efectelor devastatoare ale defrişărilor ilegale din pădurile seculare din România. Episodul „Anotimpurile schimbării” explică, de asemenea, cum şi de ce trebuie ca acestea să înceteze: ecoturismul şi turismul cultural pot reprezenta viitorul pentru aceste zone, dar numai dacă se vor opri tăierile haotice de copaci se vor putea evita distrugerea masivă a ultimei regiuni sălbatice din Europa şi a inestimabilelor comori pe care le ascunde.

„Am decis să postăm ultima parte a seriei Wild Carpathia pe YouTube deoarece au trecut cinci ani de la realizarea ei şi ne-am spus că este timpul să ajungă la o audienţă cât mai mare. Speranţa mea este ca românii din diaspora, inclusiv cei 3 milioane de români care trăiesc în Europa, să distribuie linkul şi să devină astfel ambasadori ai ţării lor. Dacă 10 dintre prietenii fiecărui român din diaspora vor vedea documentarul am putea ajunge la 30 de milioane de potenţiali vizitatori ai României. Ca la fiecare dintre episoadele din Wild Carpathia, şi în partea a 4-a au fost nişte peisaje şi experienţe incredibile. Însă cel mai mult m-a inspirat personal explorarea mănăstirilor din peşteri de lângă Colţi, pe care le consider a fi un Stonehenge al României. Şi m-a impresionat să văd culorile care îmi tăiau răsuflarea în fiecare anotimp din România. A fost o experienţă magică”, a declarat Charlie Ottley pentru „Adevărul”.

Turismul ar putea fi sursa de venit a României

Cunoscutul realizator britanic s-a arătat „uluit” de satele de munte din ţara noastră. „Ineleţ este atât de îndepărtat şi de greu accesibil încât trebuie să te caţeri şi pe nişte trepte din lemn. Şi cu toate astea oamenii sunt atât de drăguţi şi ospitalieri. Am venit prima oară în România în 2010 şi am realizat mai multe filme şi am prezentat ţara dumneavoastră de atunci. A fost o mare onoare şi un privilegiu să pot ajuta la lupta pentru protejarea comorilor naturale şi culturale ale României. România are cele mai vaste păduri mixte din Europa, ca şi două treimi dintre prădătorii de vârf şi o biodiversitate incredibilă. România are de asemenea un patrimoniu uimitor ce se întinde peste 3.000 de ani de civilizaţii diferite. Cred că România ar putea fi una dintre cele mai spectaculoase destinaţii turistice din lume doar dacă păstrează aceste minunăţii şi face un management sustenabil al resurselor sale. Dacă reuşeşte acest lucru, atunci turismul va deveni una dintre cele mai mari surse de venit ale României”, mai spune realizatorul.

Charlie Ottley, care a studiat teologia şi filosofia la Universitatea din Bristol, s-a îndrăgostit de frumuseţile României în timp ce filma seria de documentare „Wild Carpathia“, serie ce avea să facă înconjurul lumii. O serie prin care Charlie Ottley a făcut mai multă reclamă României peste hotare decât au reuşit toate guvernele de după 1990. „Wild Carpathia“ a avut un mare impact peste hotare, audienţa cumulată în cele 110 ţări în care s-au difuzat documentarele ridicându-se la 100 de milioane de telespectatori. Ulterior, Charlie Ottley a realizat o altă serie de documentare prin care a promovat ţara noastră, serie intitulată „Flavours of Romania”. Charlie Ottley a fost decorat în ianuarie a.c. de către preşedintele Klaus Iohannis pentru promovarea constantă a României. Din 2011, Charlie Ottley şi-a dedicat energia pentru a lupta pentru păstrarea bogăţiilor naturale ale României, realizând seria Wild Carpathia, difuzată în 110 ţări şi tradusă în 11 limbi. Foarte ataşat de România, Charlie Ottley şi-a cumpărat şi o casă în ţara noastră, la Şirnea.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Charlie Ottley, jurnalistul care a dus faima României pe tot globul, critică dur „dezastrul clasei politice”

Cunoscutul realizator al documentarului „Wild Carpathia“ şi-a cumpărat casă în România. Locul ales de Charlie Ottley este în inima munţilor

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Diana Owens
25.10.2021, 16:25:33

Un raport live al postarilor antivacciniste pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum.

Modifică Setările