Travel

articolul anterior articolul urmator

Compania aeriană Air New Zealand va instala paturi supraetajate la clasa economică pentru zborurilor pe distanţe lungi

2
29 Jun 2022 10:15:09
Autor: Maria Ţaga
FOTO Air New Zealand
FOTO Air New Zealand

Air New Zealand va permite în curând pasagerilor de la clasa economică să se întindă şi să doarmă în paturi supraetajate, în avioanele sale, în încercarea de a atrage pasagerii pe zborurile sale lungi de peste 17 ore.

Compania aeriană spune că noile sale cabine, care vor fi instalate până în anul 2024, vor fi o premieră mondială. Astfel, pasagerii vor putea rezerva „sesiuni de odihnă”, de patru ore, în modulele de dormit, pe care compania aeriană le-a numit „Skynest”. Acestea vor fi la un cost suplimentar, informează The Guardian. 
 
Pasagerilor din clasa premium şi din clasa economică obişnuită li se vor vinde în continuare scaune tradiţionale care nu se înclină şi nu se transformă într-un pat. 
 
Paturile vor avea o saltea şi cearceafuri - care vor fi schimbate de echipajul de cabină după fiecare rezervare - şi vor fi stivuite unele peste altele pentru a profita de înălţimea cabinei.
Cinci scaune economice vor fi îndepărtate pentru a face loc pentru a instala şase dintre capsulele Skynest în cele opt aeronave Boeing 787-9 Dreamliners pe care Air New Zealand le va primi de la sfârşitul anului 2024.
 
O purtătoare de cuvânt a Air New Zealand a declarat pentru The Guardian că, deşi costul de rezervare pentru o sesiune de patru ore într-unul dintre paturi nu a fost încă stabilit, acesta va fi deschis doar pentru pasagerii de la clasa economică obişnuită şi premium.
 
Pasagerii vor putea rezerva doar o singură sesiune într-un pat pe zbor, deoarece se aşteaptă ca cererea pentru cele peste 200 de locuri din întreaga cabină economică să fie una extre de mare. 
 
Purtătoarea de cuvânt a precizat că numărul de paturi va fi limitat la o singură persoană pe rând. Compania aeriană dezvoltă un sistem de rezervări pentru aceste sesiuni de odihnă. 
 
Greg Foran, directorul executiv al Air New Zealand, a declarat că paturile de tip buncăr vor fi „o adevărată schimbare pentru experienţa de călătorie la clasa economică”.
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

ion xulescu
29.06.2022, 11:29:32

O prostie..... Nimeni nu va rezerva in primele 4-6 ore de zbor iar in restul the 12 ore se pot face 3 rezervari . A 6 capsule , inseamna maximum 18 rezervari la 200 de pasageri.

Vladescu Adrian
29.06.2022, 15:31:30

....sa puna si pe aripi, ca sa incapa mai multi!

Modifică Setările