Travel

articolul anterior articolul urmator

Cum se simte o călătorie în spaţiu şi ce ştim despre Univers

1
11 Dec 2020 16:48:42
Autor: ADH

“Primele momente de imponderabilitate îţi dau o stare de euforie. Totul e spectaculos, totul pluteşte, totul te miră… e un fenomen fizic pe care, deşi teoretic îl cunoşti, practic nu l-ai experimentat niciodată.

Şi-l testezi pentru prima dată în cosmos. Am stat opt zile în această stare, care, deşi este fascinantă, timp de câteva zile ajungi să te confrunţi cu indispoziţia creată de adaptarea la imponderabilitate – indispoziţie care se accentuează în primele ore şi care durează diminuându-se treptat vreo trei, patru zile, timp în care te simţi dezorientat, nu mai ai repere de sus şi jos, te uiţi pe hublou şi crezi că vei vedea Pământul într-un anumit loc, când, de fapt, e în alt loc. Însă Pământul, văzut din cosmos, este mai frumos decât în orice poză şi m-am îndrăgostit de el.”, declară Dumitru Prunariu, singurul roman care a călătorit în spaţiu, într-un interviu acordat Thrive Global.
 
Însă, Universul e un loc fascinant şi infinit mai vast decât ar putea mintea umană să-şi închipuie. Recent, astronomul Adrian Şonka ne-a desluşit în cadrul emisiunii Adevăr... sau întamplare, un concept Thrive Global, cele mai vehiculate mituri despre univers. Astfel, am aflat că teoria conform căreia spaţiul şi timpul s-au născut în urma exploziei Big Bang e adevărată, însă omul de ştiinţă crede că acesta exista şi înainte, dar probabil într-o altă formă. De asemenea, Adrian Şonka ne-a confirmat faptul că spaţiul este într-o continuă expansiune: “Acest fapt a fost descoperit deja de vreo sută de ani. Spaţiul se măreşte în fiecare secundă, cu foarte mulţi kilometri”, explică specialistul.
 
Urmăreşte întreaga emisiune Adevăr... sau întamplare, un concept Thrive Global, difuzată pe Magic TV şi pe YouTube Magic FM România, pentru a-ţi elucida cele mai interesante mituri despre Univers.
 
Şi nu uita să te abonezi pe canalul YouTube Magic FM Romania pentru a urmări toate emisiunile Thrive Global şi citeşte thriveglobal.ro pentru a fi la curent cu ultimele articole.
 
Articol susţinut de Thrive Global
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Vasile Naftuli
12.12.2020, 00:28:29

Și entitatea aceia, materială, care a produs „bing bangul” ce era? Mai trebuie „săpat” în adâncul universului poate dăm de galaxii mai vechi decât momentul bing bangului „primordial”.

Modifică Setările