Travel

articolul anterior articolul urmator

Cuplu de americani, blocat de pandemie în ţara noastră: „România este o comoară ascunsă“

9
18 May 2020 14:43:00
Autor: Lizeta Oprea
Jamie Leibert şi partenera sa Sandra Zinovyev FOTO romania-insider.com
Jamie Leibert şi partenera sa Sandra Zinovyev FOTO romania-insider.com

Doi americani surprinşi de pandemia de coronavirus în România au ajuns să descopere frumuseţile naturale ale ţării noastre. După şederea prelungită, aceştia au explicat ca nu ştiau la ce să se aştepte, însă sunt convinşi că „România este o comoară ascunsă".

Jamie Leibert şi partenera sa Sandra Zinovyev au ajuns în România în noiembrie 2019, după ce au călătorit prin mai multe ţări europene. Deşi planul lor era să-şi continue călătoria, închiderea graniţelor impusă de pandemia coronavirus i-a obligat să rămână aici mai mult decât au planificat iniţial, scrie romania-insider.com

Ambii sunt pasionaţi de călătoriile de aventură şi sporturile aeriene, petrecându-şi cea mai mare parte a timpului în aer liber. Anul trecut au decis că este timpul să descopere şi Europa, însoţită de câinele lor Freedom. Aşa au ajuns în România. În prezent locuiesc în oraşul montan Breaza, la aproximativ o oră de Bucureşti, unde au avut şansa să descopere mâncarea şi ospitalitatea locală.  Au găsit România ca o ţară sigură, cu peisaje frumoase, „o bijuterie ascunsă”.

„Nu ştiam la ce să ne aşteptăm când am venit în România. De obicei, americanii nu vizitează România. După şederea noastră aici, credem că Romania este o comoara ascunsă! Oamenii au fost extrem de primitori. Mulţi vorbesc engleză, dar chiar şi cei care nu vorbesc engleza sunt foarte ospitalieri.

Vecinii ne aduc adesea mâncăruri pe care nu le-am mâncat niciodata. Cel mai mult ne-a placut cozonacul“, a povestit Jamie Leibert.

„Mama Sandrei este originară din România. Marina Zinovyev, a imigrat acum aproximativ 40 de ani, în perioada comunistă. Sandra încă are familie aici, iar rudele ei au un apartament neocupat în Breaza. Am decis să petrecem puţin timp în România pentru a descoperi pe deplin ţara.

Cei doi americani au vizitat Castelul Bran şi Vulcanii Noroiosi. Spun că se descurca cu banii pentru ca România este o ţră ieftină în comparaţie cu SUA.

„Credem că România este o comoară ascunsă şi am recomandat-o multor persoane care vor să viziteze ţări mai puţin cunoscute, dar care sunt frumoase şi ieftine. Mulţi dintre prietenii noştri americani intentionează să vină aici odată ce coronavirusul nu va mai fi o problemă.

„Recomandăm punerea României pe lista locurilor de vizitat. Este foarte sigură ţara şi o destinaţie bună pentru persoanele care ar dori să se retragă într-un loc mai puţin costisitor decât Statele Unite. Limba este similară cu spaniola şi nu este foarte dificil de înăţat", au spus cei doi.

Cuplul plănuieşte ca la 1 iunie să-şi continue călătoria în Bulgaria.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

bios
18.05.2020, 15:15:26

Bla, bla, bla...gargara superficiala de doua parale.

+1 (1 vot)
Smeritu Pahomie
18.05.2020, 18:50:29

...mai ales "ospitalitatea" MILITIEI ca nu le-a tras inca nici o amenda....

-1 (1 vot)
leonard crassas
18.05.2020, 16:41:39

Trebuiau sa viziteze si Strehaia, Toflea Catargiu, Simileasca , si nu le mai trebuiau Romania, unde mai pui ca valorile noastre nationale sunt acasa

+2 (2 voturi)
Cel Mare Scarambeu
18.05.2020, 17:52:58

Nu mai faceti atata publicitate ca daca afla PSD-ul ca Romania este o comoara ascunsa lasa totul vraiste,pune mana pe cazmale si lopeti si trec la treaba.Au mai incercat acum vreo 2 ani sa se apuce sa scociorasca prin Apuseni dar nu au apucat ca l-a mancat Invidia pe Tariceanu 1,4 si le-a dat cu piciorul in fund de la guvernare.

Marcel Cristea
18.05.2020, 18:03:49

Too bad its inhabited by....Romanians.

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (9)