Travel

articolul anterior articolul urmator

Descoperire SF în statul american Utah: un inexplicabil monolit din metal a fost găsit în mijlocul deşertului VIDEO

23
24 Nov 2020 05:03:02
Autor: George-Andrei Cristescu
Ciudatul monolit descoperit în mijlocul deşertului din Utah, FOTO Utah Department of Public Safety Aero Bureau
Ciudatul monolit descoperit în mijlocul deşertului din Utah, FOTO Utah Department of Public Safety Aero Bureau

Un monolit misterios a fost descoperit într-o zonă izolată din statul american Utah de către o echipă de muncitori ai administraţiei locale care numărau oile din regiune dintr-un elicopter, relatează The Guardian.

Structura are o inălţime estimată de 3 metri şi pare înfiptă puternic în pământ. Construită dintr-un metal încă neidentificat, aceasta contrastează puternic cu pietrele roşii care o înconjoară.
 
Imaginile au fost publicate de biroul patrulei autostrăzilor din regiune.  „Este cel mai ciudat lucru pe care l-am întâlnit în deşert în toţi anii în care am zburat în regiune”, a declarat Bret Hutchings, pilotul elicopterului, pentru o televiziune locală.
 
Hutchings pilota un elicopter al departamentului de siguranţă publică al statului Utah în cadrul unei misiuni de numărare a muflonilor din zona de sud a statului când un alt membru al echipei a observat obiectul.
 
„Unul dintre biologi l-a văzut şi s-a făcut să zburăm chiar deasupra lui”, a povestit Hutchings. Acesta a expicat că obiectul părea făcut de mână unui om şi că era înfipt bine în pământ, nu aruncat din cer. 
 
„Presupun că e cine ştie ce artist new wave sau, cine ştie, poate un fan înfocat al filmului 2001: O Odisee Spaţială”, a mai spus Hutchings. Atât monolitul în sine, cât şi zona în care se găseşte aduc aminte de o scena celebră din filmul lui Stanley Kubrick, când un grup de maimuţe dau peste o construcţie similară. 
 
După ce au zărit monolitul, Hutchings a aterizat şi întreaga echipă a început să inspecteze strania construcţie din mijlocul deşertului. Din teamă că exploratori amatori ar putea să plece în căutarea monolitului şi să se rătăcească în deşert, echipa din elicopter nu a făcut publică locaţia exactă a acestuia.
 
E profund neclar care este scopul acestui monolit şi cum a ajuns acolo. Singura pistă formulată de mai multe persoane după apariţia ştirii în presa din Statele Unite este că monolitul ar putea să fie o statuie a unui artist american, John McCracken, cunoscut pentru construcţii asemănătoare cu aceasta. 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

23 Comentarii

Pano
24.11.2020, 08:15:10

Acel obiect a fost pus de catre echipa de productie a emisiunii Ancient Astronauts. Nu mai au subiecte. E simplu.

+9 (15 voturi)
gigione delaDJ
24.11.2020, 09:13:55

e o scrumieră căzută din avion sau vreun recipient în care ţin ăia mîncarea pt pasageri...hehehe..glumesc...prin anii 80 circulau nişte cărticele, Les extrateretres dans l,histoire, făcute rost "pe supt mînă", care erau pline de astfel de "situaţii" absolut tulburătoare prin misterul lor..multe chestii inexplicabile sînt pe planeta asta.

-8 (18 voturi)
Utilizator Adevărul
24.11.2020, 09:15:53

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
24.11.2020, 10:12:32

Comentariu considerat abuziv.

t mihai
24.11.2020, 10:33:21

"echipa din elicopter nu a făcut publică LOCAŢIA exactă a acestuia." Deci nu putem afla cât este chiria, pardon locatia.… Nasol.

+5 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (23)

Modifică Setările