Experţii dezvăluie ce trebuie să faci pentru a fi în siguranţă pe parcursul unei călătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ce trebuie să faci pentru a fi în siguranţă pe parcursul călătoriilor Foto: shutterstock.com
Ce trebuie să faci pentru a fi în siguranţă pe parcursul călătoriilor Foto: shutterstock.com

După multitudinea atacurilor teroriste, securitatea a devenit o reală problemă la nivel internaţional. Este crucial să ştii să te protejezi şi să te asiguri că eşti în siguranţă în timp ce călătoreşti într–o ţară străină.

În fiecare călătorie este bine să îţi iei măsurile de siguranţă necesare pentru a preveni anumite pericole sau situaţii neplăcute. Câţiva experţi relevă metodele pe care le poţi aplica pentru a te reîntoarce cu bine în ţară.

Anthony Melchiorri şi John Rose, experţi în aviaţie şi în terorism şi Daniel Durazo - director de comunicare la Allianz Global Assistance USA au realizat o listă cu lucrurile cele mai importante de care trebuie să ţii cont când vine vorba de securitatea dintr–o călătorie.

De la asigurările de viaţă până la greşelile pe care le poţi face într–un hotel, experţii îţi explică cum trebuie să procedezi pentru a fi în siguranţă într–o călătorie.

Fă-ţi asigurare de viaţă

Ţinând cont de spusele lui Durazo, vasele de croazieră au doar o infirmieriă,  neavând un cabinet dotat cu echipament care să trateze persoanele cu boli mai grave. Dacă se întâmplă ca un turist să păţească ceva, vasul de croazieră va debarca la cel mai apropiat port. Problema este că spitalul din acel port poate să nu fie nici el suficient de dotat pentru problemele întâmpinate de către pacient.

În momentul în care ai o asigurare de viaţă, toate costurile pot fi acoperite de aceasta, aceasta sigurându-ţi accesul în spitale dotate pentru nevoile tale.

foto

Foto: shutterstock.com

Foloşeste telefonul persoanal pentru a contacta camera de hotel în care eşti cazat

Pentru a te simţi în siguranţă, Melchiorri recomandă tuturor să îşi folosească telefonul mobil pentru a suna la recepţia hotelului şi a face legătura cu camera în care te afli. Dacă recepţionera îţi dă numărul camerei în care te afli, eşti în siguranţă.

foto

Stabileşte legătura cu ambasada ţării în care locuieşti

Dacă se întâmplă să fii arestat într–o ţară străină, contactează imediat ambasada ţării tale. Potrivit spuselor lui Durazo, aceştia te pot ajuta şi vor avea grijă să nu îţi fie violate drepturile. Ei pot de asemenea să îţi contacteze familia, prietenii, şi pot colabora cu aceştia pentru a tranzacţiona bani în cazul în care este nevoie.

Evită să îţi scrii numele la hotel

Unele hoteluri oferă diferite servicii de curăţare a hainelor sau catering, recomandându-ţi să-ţi pui eticheta cu numele pe uţă.  Este o modalitate foarte uşoară de a fi identificat de persoane rău intenţionate.

foto

Caută informaţii despre compania aeriană cu care zbori

În timp ce îţi planifici zborul, este bine să iei în calcul şi siguranţa pe parcursul călătoriei prin verificarea companiei aeriene, a aeroportului din care decolezi şi a celui în care aterizezi.

foto

Vizitele turistice

Rose sugerează că vizitele la anumite atracţii turistice ar trebui făcute la ore mai decente, nu în momentul în care toată lumea va fi acolo. Aglomeraţia poate fi foarte periculoase, mai ales dacă eşti însoţit de copii.

„De–a lungul istoriei, majoritatea atentatelor au avut loc acolo unde grupurile de oameni erau foarte mari pentru a avea un impact puternic“, a spus Rose. Aşa se întâmplă şi atunci când foloseşti transportul în comun, care este foarte aglomerat şi de evitat pentru turişti.

Cazează–te la etajul patru, cinci sau şase al hotelului

Atunci când eşti cazat la unul dintre aceste etaje, în cazul unui incendiu poţi primi ajutor mult mai repede. Potrivit lui Melchiorri, aceste etaje sunt mai în siguranţă. Poţi de asemenea să îţi rezervi o cameră mai apropae de o scară exterioară de urgenţă.

foto

Ţine lucrurile de valoare în buzunar

Majoritatea turiştilor îşi ţin lucrurile de valoare în genţi, ghiozdane sau în buzunarul din spate. Însă, buzunarul din faţă al pantalonilor este cel mai sigur. Nu doar că poţi vedea imediat dacă se întâmplă ceva, dar nu vei risca să îţi uiţi bunurile de valoare pe undeva.

foto

Păstrează confidenţialitatea numelui de familie când te cazezi la hotel

Una dintre modalităţile în care poţi fi în siguranţă este momentul în care nu rosteşti numele tău în timp ce faci check–in–ul la hotel. Când eşti la recepţie, poţi da iniţiala numelui tău şi prenumele. Pentru femeile care călătoresc singure, Melchiorri sugerează că este mai bine să se prezinte drept doamne, decât domnişoare pentru a da impresia că sunt însoţite de cel puţin o persoană în călătoria lor.

Aplicaţie de securitate

În momentul în care îţi instalezi o aplicaţie de securitate pe telefonul mobil, acesta te ajută să cunoşti împrejurările şi să ceri ajutor în caz de pericol.

foto

Monitorizarea activităţii cardului de credit

Durazo recomandă turiştilor să îşi monitorizeze cardurile de credit măcar o singură dată pe zi în timp ce călătoresc, astfel ei nu pot fi fraudaţi. Multe companii oferă diferite servicii prin care pot primi un mesaj de alertă atunci când orice sumă de bani este retrasă după card, sau când detectează o activitate suspicioasă.

Astupă gaura cheii

În hoteluri, oamenii se uită des pe gaura cheii. Pentru a evita acest lucru, poţi pune o hârtie şi poţi astupa gaura, iar astfel vei fi în siguranţă şi îţi vei păstra intimitatea.

foto

Hoteluri cu circuit închis

Când decizi să rezervi o cameră la un anumit hotel, Melchiorri recomandă să alegi unul cu circuit închis. Acestea presupun blocarea accesului persoanelor care nu sunt cazate în incinta hotelului.

foto
Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite