Travel

articolul anterior articolul urmator

FOTO Cabana construită în cel mai periculos loc din lume

4
26 Feb 2014 18:52:32
Autor: Sinziana Boaru
Cabana Solvay Hut, construită pe o creastă îngustă a munţilor Matterhorn FOTO www.odditycentral.com
Cabana Solvay Hut, construită pe o creastă îngustă a munţilor Matterhorn FOTO www.odditycentral.com

Solvay Hut este aşezată, literalmente, la marginea prăpastiei, fiind una dintre atracţiile principale pentru iubitorii de munte care ajung în Elveţia.

Coliba este cocoţată pe creasta extrem de îngustă din nord-estul munţilor Matterhorn, din cantonul Valais. Este vorba de cel mai înalt vârf din regiune, la 4.000 de metri înălţime. 
 
Construită ca refugiu şi proprietate a autorităţii care păzeşte munţii elveţieni, turiştii aflaţi la ananghie găsesc mâncare şi adăpost în cabana extrem de periculos plasată. Practic, poate fi folosită doar în caz de urgenţe şi ca oprire pentru fotografii, fiind situată aproape de vârf. 
 
În cabană există 10 paturi încă din 1915 de când a fost construită. Toată construcţia a durat cinci zile, materialele fiind aduse cu ajutorul animalelor până la cabana Hörnli, la 3.260 de metri. De acolo, au fost urcate cu o telecabină mică, construită temporar, până la 4.000 de metri. 

A fost refăcută în 1966, iar 10 ani mai târziu i-a fost instalat un telefon de urgenţă.
     
 
Solvay Hut a fost numită după Ernest Solvay, un montaniard, inventator şi om de afaceri din Belgia. De fapt, cabana a fost construită din donaţiile sale, ca un simbol al gratitudinii pentru numeroasele ore pe care le-a petrecut pe munte. Acesta a vorbit despre nevoia de astfel de locuri, după ce furtuni neprevăzute au dus la morţi tragice pe munte, care ar fi putut fi evitate. 
    
    
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

t mihai
26.02.2014, 20:44:05

"... Toată construcţia a durat cinci zile, materialele fiind fost aduse cu ajutorul animalelor..." Si care au fost acele animale care s-au cocotat la 4000 de metri ? Sa fie oare bipezii numiti "oameni" ? Si mai o întrebare, ce înseamna asta : "... Poate acomoda în jur de 10 persoane..." ?

+1 (1 vot)
Raul Papalicef
26.02.2014, 22:03:30

Scrieti articole aiurea! La Solvey nu ajunge nici un animal. Nici macar pana la Refugiul Horli care-i la 2870 m . Doar daca au carat materialele acolo cu marmote sau capre negre. De la Horli la Solvey ai de catarat un perete de aproape 1000m . Si de la Solvey pana in varf mai mananci o paine . Asa ca ..... mai documenteaza-te ca te-ai facut de bacanie!

+1 (1 vot)
t mihai
26.02.2014, 22:27:10

Cabana Hörnli este accesibil oricarui turist pe o poteca fara absolut nici un pericol sau capcana; daca se pierde, o face intentionat :) Da, da, si eu zic la fel, mai documenteaza-te :)))

-1 (1 vot)
unU
27.02.2014, 20:50:36

Daca taceai, filozof ramaneai ! "The hut was built in August 1915. All the building material was brought up to the Hörnli Hut by help of animals. From there a small temporary cable car was used to transport the material up to the building site. The hut was erected within only five days. In 1966 the hut was rebuilt and in 1976 an emergency telephone was installed."

+1 (1 vot)
Modifică Setările