FOTO Nouă destinaţii pentru vacanţe cu aventuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Safari în Parcul Naţional Chobe din Botswana FOTO Shutterstock
Safari în Parcul Naţional Chobe din Botswana FOTO Shutterstock

În fiecare an apar noi destinaţii pentru cei aflaţi în cătarea aventurii. Cei care doresc mai mult decât să savureze un coktail pe plajă vor fi atraşi de explorarea unor locuri complet noi din Patagonia, de un tur cu bicicletele pe o insulă interzisă din Cuba şi chiar de urmăritul gorilelor prin pădurile tropicale.

Botswana - Africa

Botswana a devenit una dintre cele mai îndrăgite destinaţii safari, recunoscută după spectaculoasa cascadă Victoria, dar şi datorită deltei Okavango, unde trăiesc lei, leoparzi, elefanţi, zebre şi girafe. Diverse companii precum „Explore Africa“ încep să valorifice potenţialul ţării, mizând pe cursele de canoe şi explorările pe bicicletă a vieţii sălbatice din rezervaţia Selinda. Cei pasionaţi de călărie pot opta pentru un nou mod de a explora Botswana, în Kalahari, unde sunt cele mai mari herghelii de zebre şi unde este amenajată o tabără de corturi. Din 2013 există un safari al faunei sălbatice.

 Peninsula Cape York – Australia

Marea Barieră de Corali pare să nu mai atragă atât de mulţi turişti, însă localnicii susţin ca au adus îmbunătăţiri vizibile zonelor de pe coasta de est. Cu toate acestea, nicio plajă nestrăbătută de om nu poate concura cu traseele neatinse din Cape York, cea mai nordică regiune a continentului. Pe drumurile pline de noroi, aproape impracticabile, pentru a pescui la fel cum se făcea cu o sută de ani în urmă amatorii au nevoie de maşini 4x4 pentru a ajunge la destinaţie.

Timpul însă trece repede şi marile companii care doresc să exploateze minele de bauxită pot schimba complet imaginea regiunii.

Koh Phangan – Thailanda

Locul a fost multă vreme cunoscut pentru petrecerile full moon. Anul acesta se deschide primul aeroport de pe insulă, zborurile plecând direct din Bangkok. Destinaţia va atrage turişti ceva mai activi şi mai puţin hedonişti, ca până acum.

La fel ca faimoasa insulă Koh Samui, Phanganul dispune de numeroşi palmieri şi plaje cu nisip alb unde se poate ajunge numai cu barca. În plus, faţă de insula soră, Phanganul are o regiune muntoasă în interiorul ei, protejată de Parcurile Naţionale ale Thailandei, unde turiştii rămân impresionaţi de apa cristalină a cascadelor şi de stâncile verzi.

Koh Phangan

Namibia - Africa

Drumurile peste dunele de nisip ale sanctuarului de 200.000 de hectare pot fi străbătute sau admirate dintr-un balon cu aer cald. Pentru cei curajoşi va fi inaugurat, anul acesta, hiking în deşertul Namibiei, urmăritul rinocerilor sau o vizită în habitatul elefanţilor. Skiatul pe nisip (sand boarding) devine sportul cel mai îndrăgit. La Twyfelfontein se găseşte o parte din patrimoniul Unesco, ce constă în cele mai multe picturi Bushman, descoperite într-o singură zonă din sudul Africii.

namibia shutter

Ruaha – Tanzania

Ruaha este în prezent cel mai mare parc din Tanzania, iar impreună cu alte câteva parcuri de acest fel, defineşte marea sălbăticie. Parcul are doar câteva locuri amenajate pentru campare, toate concentrate în aceeaşi zonă, astfel rămân mai multe păduri şi râuri ce aşteaptă să fie explorate. În acest an, cei care se ocupă de Ruaha, deschid în cadrul parcului un nou traseu pentru excursioniştii care doresc să se izoleze complet.

„De multe ori ne concentrăm asupra sistemului hidrografic, însă acum vrem să valorificăm pădurile“ , a declarat Mark Thorthon, în numele companiei Ruaha.

Guyana - America de Sud

Guyana este unul dintre locurile rămase neatinse. Cu ajutorul a trei investitori şi cu participarea localnicilor amerindieni, Guyana se axează pe dezvoltarea turismului ecologic. În 2012, agenţia Expediţii Internaţionale a demarat un tur care a presupus escaladări ale pereţilor cascadei şi identificarea a 800 de specii de păsări.

Myanmar/Birmania

Odată cu măsurile democratice adoptate, Myanmar este deschisă turiştilor străini din întreaga lume. Peste 200 de temple antice pot fi vizitate şi pustietatea plajelor cu nisip alb ale Insulelor Mergui îi poate fascina pe mulţi dintre noi. În acest an, noua destinaţie de vacanţă va cuprinde totul plecând de la tururi pe bicicletă, ore de navigaţie şi un itinerar concentrat pe prânzuri tradiţionale. Atmosfera este una extraordinară, explică Edward Piezga, un împătimit al excursiilor, care susţine că adevărata frumuseţe a pagodelor este oferită de drumul pe care îl ai de străbătut între ele.

image

Rossland - Canada

Staţiunea Rossland, aflată la nordul graniţei cu Washington, trece printr-o expansiune uimitoare în acest an, adăugând aproximativ 400 de kilometri la pârtia de schi de pe Munţii Grey. La sfârşitul anului 2013, atunci când se va deschide sezonul de schi, în jurul muntelui se vor deschide 22 de pârtii. Traseul de 35 de kilometri din Rossland continuă să-i atragă pe turiştii pasionaţi de maşini şi ciclism pe tot parcursul verii.

Cuba

După ce Statele Unite ale Americii au diminuat numărul restricţiilor ce vizau Cuba, le-au permis instituţiilor de învăţământ şi adepţilor experienţelor culturale să viziteze insula şi să-şi facă propriile itinerarii. Anul acesta mai multe companii promovează excursiile care au ca destinaţie Cuba, cu scopul de a interacţiona cu localnicii pentru a afla mai multe despre cultura lor. „Ciclismul este cel mai bun mod prin care poţi descoperi această ţară fascinantă“, a declarat directorul companiei BikeHike. Drumurile sunt pavate, iar taxele sunt mici, în plus e foarte uşor să afli câte ceva de la bicicliştii cubanezi.

havana cuba shutter
Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite