Travel

articolul anterior articolul urmator

FOTO Topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din România în 2019

0
8 Dec 2019 14:39:21
Autor: Alexandra Constanda
Târgul de Crăciun din Sibiu rămâne şi în 2019 unul dintre cele mai frumoase din ţară FOTO Shutterstock
Târgul de Crăciun din Sibiu rămâne şi în 2019 unul dintre cele mai frumoase din ţară FOTO Shutterstock

Târgurile de Crăciun din România devin tot mai spectaculoase, iar numărul lor creşte de la an la an. Deşi aceasta-i o tradiţie cu vechime în restul Europei, la noi a ajuns abia în ultimul deceniu, dar nu se lasă cu nimic mai prejos.

Chiar dacă aţi decis ca în 2019 să rămâneţi între limitele spaţiului românesc, asta nu înseamnă că trebuie să te închizi în casă sau în acelaşi centru vechi al oraşului de domiciliu.
 
Site-ul momondo.ro a întocmit un top al celor mai frumoase târguri de Crăciun din România. 
 

Târgul de Crăciun din Sibiu

Aici s-a dat startul târgurilor de Crăciun româneşti, în anul 2007, când Sibiul se fălea cu titlul de Capitală Europeană a Culturii. Târgul a început cu 38 de căsuţe în Piaţa Mică, iar acum este cunoscut la nivel internaţional. A 12-a ediţie este plină de activităţi culturale care mai de care, de la colinde, până la jazz şi muzică gospel, iar vizitatorii sunt ademeniţi cu vin fiert şi castane coape.
Deschis până pe 3 ianuarie 2020
Program: luni-duminică, 10.00-22.00
 

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca

FOTO Dan Tautan
 
Târgul de Crăciun din Cluj a fost nominalizat anul acesta la concursul European Best Christmas Market. Patinoarul este, fără doar şi poate, una dintre atracţiile principale ale târgului, însă Căsuţa lui Moş Crăciun oferă ateliere de decoraţii, jucării, pictură. În plus, puteţi asista la spectacole de teatru, la concerte şi workshopuri culinare.
Deschis până pe 31 decembrie 2019
Program: luni-duminică, 10.00-22.00
 

Târgul de Crăciun din Timişoara

FOTO Facebook Visit Timişoara

 
Pregătindu-se pentru a purta coroana de Capitală Europeană a Culturii în 2021, Timişoara a organizat un târg de Crăciun pe măsură şi a transformat Piaţa Victoriei într-o poveste. Se anunţă peste 1000 de colindători, ansabluri artistice, fară a mai pune la socoteală proiecţiile de pe clădirile îndrăgite din Timişoara.
Deschis până pe 3 ianuarie 2020
Program: luni-duminică, 10.00-22.00
 

Târgul de Crăciun din Bucureşti

FOTO Smiley Production

Piaţa Constituţiei este luminată anul acesta de cinci milioane de beculeţe, iar în fiecare seară au loc concerte. Curioşii pot afla câteva dintre secretele prelucrării sticlei şi a decoraţiilor de Crăciun chiar de la artiştii români, care oferă demostraţii ale muncii lor de zi cu zi în cadrul târgului. Anul acesta există şi un cufăr în care puteţi dona cărţi, jucării şi orice vă lasă inima.
Deschis până pe 26 decembrie 2019
Program: luni-duminică, 10.00-22.00
 

Târgul de Crăciun din Braşov

FOTO Shutterstock

La poalele muntelui Tâmpa, frumoasa Piaţă a Sfatului este înţesată de luminiţe şi 40 de căsuţe unde să-ţi clăteşti ochii şi să-ţi goleşti buzunarele.
Deschis până pe 1 ianuarie 2020
Program: luni-duminică, 10.00-22.00
 

Târgul de Crăciun din Oradea

FOTO Florin Furtos

Târgul de Crăciun din Piaţa Unirii este dotat cu un patinoar şi este animat de chiuituri şi colinde ascultate în jurul căbănuţelor îmbuibate de cadouri şi de mâncăruri cu influenţe maghiare. Şi nu uitaţi că, la o aruncătură de băţ de Oradea, există un centru superb cu ape termale şi spa.
Deschis până pe 26 decembrie 2020
Program: luni-joi, 14.00-21.00; vineri-duminică, 12.00-22.00
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările