Cei 5.500 de băştinaşi Kaxinawá trăiesc în adâncul pădurii amazoniene şi sunt extrem de mândri de moştenirea lor culturală, reuşind de-a lungul existenţei să-şi păstreze tradiţiile nealterate de lumea modernă, chiar dacă unii din ei ţin legătura cu oraşele din apropiere pentru a face troc cu diverse obiecte. Încă nu se cunosc foarte multe detalii despre limba pe care o vorbesc, despre medicina tradiţională folosită în cadrul comunităţii sau despre tatuajele care le împodobesc chipurile şi trupurile.
Datorită proximităţii cu Peru, istoria tribului Kaxinawá a fost puternic influenţată de cultura incaşă, lucru vizibil mai ales în modelele geometrice desenate pe trupuri, cunscute sub denumirea de Kenes, scrie Daily Mail.
În luna septembrie, tribul va celebra Xina Bena, prilej cu care turiştii dornici să cunoască tradiţiile unei culturi străvechi vor fi găzduiţi câteva zile în sânul comunităţii.
Deşi copiii tribului învaţă limba portugheză de la vârsta de 11 ani, băştinaşii vorbesc exclusiv hãtxa kui. FOTO Daily Mail
Reprezentantul agenţiei turistice Bespoke Brazil a reuşit să-i convingă în timp pe mai marii comunităţii să accepte vizitatori măcar pe perioada festivalului amintit. Grupul restrâns de turişti va trebui să ia avionul până în oraşul Jordão, apoi vor merge cu barca pe Amazon pentru a cunoaşte tribul Kaxinawá.
FOTO Daily Mail
„Această călătorie oferă o incursiune fascinantă în lumea unuia dintre cele mai izolate triburi amazoniene, în timpul unei sărbători importante pentru comunitatea Kaxinawá“, a declarat directorul agenţiei, Simon Williams. Acesta a explicat că turiştii vor trebui să se adapteze la condiţiile de viaţă specifice tribului, total diferite de confortul pe care îl cunosc, ţinând cont de faptul că vor trebui să doarmă în hamace, în colibele sătenilor, şi să mănânce împreună cu aceştia.
FOTO Daily Mail
Săptămâna trecută un trib izolat amazonian a avut primul contact cu oamenii civilizaţi în vecinătatea râului Envira de la frontiera dintre Peru şi Brazilia, momentul fiind surprins de camerele de luat vederi. În acest colţ al lumii, potrivit „The Telegraph”, trăiesc cele mai multe grupuri de indigeni care nu au luat contact niciodată cu lumea civilizată.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
0 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate