Travel

articolul anterior articolul urmator

FOTOGALERIE Huacachina, oaza-paradis situată în cel mai arid loc de pe Pământ

0
2 Mar 2015 14:58:12
Autor: Mădălina Bătrînca
Huacachina, oaza din Peru. FOTO Daily Mail
Huacachina, oaza din Peru. FOTO Daily Mail

În mijlocul celui mai arid climat, în deşertul Atacama, se află Huacachina, oraşul-oază „îmbogăţit” de palmieri şi chiar de o lagună naturală, despre care se spune că are proprietăţi tămăduitoare.

Magicul oraş-oază, Huacachina, se află în Peru, în cel mai arid loc de pe Terra, spectaculoasa aşezare numărând doar 96 de rezidenţi, locuitorii reuşind să-şi asigure un trai îndestulat de pe urma principalei lor resurse: nisipul. De exemplu, vizitatorii pot încerca să coboare cu placa pe nisip, iar oaza este mai degrabă o aşezare turistică, înţesată cu magazine şi hoteluri rustice.  
 
Paradisiaca aşezare se află la 4 kilometri de oraşul Ica, un fost oraş-colonie, localizat la poalele deşertului. Plin de locuri de distracţie destinate turiştilor, oaza are şi o lagună în care peruvienii înstăriţi veneau să se îmbăieze încă din anii 1940.
 
Lacul s-a format în mod natural, iar legenda spune că o tânără prinţesă a fost prinsă de un vânător în timp ce se îmbăia. Speriată, fata a fugit, lăsând în urmă un ochi de apă care ar fi fost formată de pelerina ei, la fel şi dunele de nisip. Zona a fost declarată monument al naturii de către reprezentanţii Institutului Naţional de Cultură.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările