Travel

articolul anterior articolul urmator

Gările spectaculoase ale lumii. Grand Central din New York, decor pentru filmele „Naşul“ şi „Men in Black“ FOTO

0
12 Apr 2021 09:33:34
Autor: Click! pentru femei
Gare Grand Central din New York FOTO Shutterstock
Gare Grand Central din New York FOTO Shutterstock

Cu arhitectură clasică sau modernă, aceste puncte de intrare în marile oraşe şi-au câştigat locul printre monumentele naţionale şi impresionează prin frumuseţea detaliilor.

În epoca vitezei, după 200 de ani de inovaţii, călătoria cu trenul a rămas nu doar o plăcere, ci şi o variantă economică şi rapidă de deplasare. Unele gări din lume sunt adevărate monumente care atrag ele însele turişti.

Grand Central, New York

Probabil cea mai recognoscibilă gară de pe marile ecrane, de când a servit ca decor pentru numeroase scene de film („The Godfather“, „Men in Black“, „Bad Boys“) staţia feroviară new-yorkeză a fost construită în 1913, în stilul Beaux-Arts, sub forma unui terminal cu de 44 de peroane (un adevărat record!).

Clădirea impresionează cu tavanul holului principal, decorat cu o pictură murală de culoarea smaraldului şi evidenţiat de candelabrele aurii, dar şi cu Galeria Şoaptelor, în care sunetele prind un ecou unic de-a lungul faimoaselor bolte ale lui Rafael Guastavino, barul „The Campbell Apartment”, ce evocă atmosfera anilor ’20. Pentru că are o simbolistică aparte în cultura populară americană, gara a fost declarată monument naţional şi a trecut prin mai multe etape de restaurare, una dintre ele fiind susţinută de însăşi Jackie Kennedy.

Citeşte aici ce poveşti au alte gări ale lumii şi vezi o galerie foto impresionantă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările