Travel

articolul anterior articolul urmator

Ionuţ Nedea: „Situaţia actuală ne oferă şansa să aducem pe litoralul românesc turişti care nu şi-au mai petrecut de câţiva ani vacanţa în ţară“

9
13 Jul 2020 13:16:25
Autor: Lizeta Oprea
Ionuţ Nedea, CEO litoralulromanesc.ro
Ionuţ Nedea, CEO litoralulromanesc.ro

Întrebat cum poate concura litoralul românesc cu preţurile oferite în străinătate, Ionuţ Nedea, proprietar al agenţiei litoralulromânesc.ro, susţine că la ora actuală, pe litoralul românesc, se găsesc camera duble începând cu 75 de lei, la hotel de 3 stele.

Ionuţ Nedea, CEO al agenţiei litoralulromânesc.ro, unul dintre cei mai mari turoperatori de litoral din ţară, atrage atenţia hotelierilor că perioada pandemiei este una plină de provocări, dar şi de oportunităţi. Plecând de la constatarea că turismul extern este afectat într-o măsură mult mai mare, iar românii se tem să plece în străinătate, creşterea înregistrată pe litoralul românesc ar putea reprezenta oportunitatea de a aduce la Constanţa români care nu şi-au mai petrecut vacanţa în ţară de ani buni.

„Oportunitatea este că avem şansa să aducem oameni care nu au mai fost de 9 -10 ani pe litoralul românesc, să redescopere litoralul altfel, să vadă că s-au făcut investiţii în activele hoteliere şi să vadă hoteluri noi. Provocarea este să-i aducem aici şi să-i convingem să redevină turişti ai litoralului românesc“, a spus Nedea.

În ceea ce priveşte preţurile practicate de hotelieri, Nedea este de părere că hotelierii pot contracara direct, venind cu oferte competitive cu cele ale destinaţiilor pe care românii le caută. „Trebuie să ne setăm ca şi obiectiv pe termen lung să oferim preţuri corecte pentru serviciul prestart. Nu trebuie să căutăm să fim tot timpul cea mai ieftină destinaţie, pentru că o presiune pe preţ pune presiune pe calitate. Nu putem avea preţ mic şi calitate superioară. Nu se întâmplă nici în Bulgaria, nici în Grecia. Ei îşi permit să menţină un nivel al calităţii pentru că au costuri total diferite de ale noastre“, a spus CEO-ul agenţiei litoralulromanesc.ro

Cazare pe litoralul românesc cu 16 euro pe noapte

Întrebat cum poate concura litoralul românesc cu preţurile din străinătate, Neda susţine că, la ora actuală, pe litoralul românesc, se găsesc camere duble începând cu 75 de lei, la hotel de 3 stele. Totodată, acesta a spus că i-ar plăcea să fie oprită paradigma comparaţiilor. „Noi nu ne propunem să fim cea mai ieftină destinaţie, ne propunem să avem un raport corect calitate – preţ“.  

În ceea ce priveşte măsurile de siguranţă, Nedea, care este şi acţionar al hotelului Opal din Jupiter, spune că a trimis clienţilor comunicări scrise în care le-a fost explicat că hotelierii au implementat nişte măsuri şi, la rândul lor, au responsabilitatea de a le respecta. Din ce a putut constatat până acum, doar 1% dintre turişti nu respectă regulile, devenind chiar agresivi atunci când li se atarge atenţia asupra acestora.

85% dintre turiştii agenţiei Litoralul Românesc care au fost nevoiţi să-şi reprogrameze vacanţele au optat pentru vouchere şi 15% pentru restituirea banilor.

Agenţia Litoralul Românesc a avut o creştere medie anuală de 40% în cei 15 ani de existenţă pe piaţă. Cu o cifră de afaceri de 30 de milioane de euro, se situează pe primul loc între agenţiile touroperatoare dedicate litoralului românesc.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

dracon
13.07.2020, 15:13:39

La preturile practicate ,la marsaviile ce se petrec in bucatariile restaurantelor si la felul personalului de a se comporta ,veti avea turisti din parti ! Cei ce fac comert si sevicii pe litoralul romanesc ,vin numai ptr a da ,,tunuri'' !

+4 (4 voturi)
Ludwig
14.07.2020, 10:01:01

Poate mai gasesti si hoteluri serioase. Totusi, sa recunoastem ca este mult mai comod sa te duci la noi decat la turci si greci sa mergi 2 zile in masina adica bani in plus si apoi cozi la granite. Principala problema de la noi este ca sezonul la mare e ff scurt si toti vor sa scoata bani repede. Oricum e mai comod sa te duci in tara decat sa te cari cu bagaje prin aeroporturi...

-1 (3 voturi)
bios
13.07.2020, 21:05:47

Trebuie sa fii imbecil sa te duci in cloaca numita litoral romanesc, cu preturi uriase si servicii de mizerie !

+4 (4 voturi)
Nicolai Barbulescu
14.07.2020, 06:58:08

Intru totul de acord,ne laudam cu un litoral plin de gunoaie si sufocat de turisti,la pomul laudat sa nu te duci cu sacul,probabil cu sacul de bani.

+4 (4 voturi)
Banan Crudu
14.07.2020, 09:26:05

Dacă doar prețul ar face diferența, aș mai zice, dar pe langă preț mai sunt muuulte altele care te îndeamnă să nu te duci. Începand de la mujicia "clienților" și pană la lipsa de pregătire a angajaților sau managerilor, or mizeria de pe plaje, sunt alte motive pentru a-ți păstra banii în buzunar.

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările