articolul anterior

Jepi mari şi mici. Cele mai umblate poteci ale Bucegilor

6
11 Jun 2014 20:56:44
Răzvan Năstase
Vedere asupra Jepilor din Munţii Bucegi FOTO Răzvan Năstase
Vedere asupra Jepilor din Munţii Bucegi FOTO Răzvan Năstase

6 Comentarii

Emil G
12.06.2014, 11:37:52

Subscriu! Traseul e indeajuns de placut pentru a da nastere pasiunii de munte si sincer, nu cred ca voi rata niciodata sansa de a-l face de fiecare data cand voi merge in Busteni! Iar cutezatorii, nu plecati la drum neechipati, nu uitati de un spray, daca nu paralizant, chiar si unul puternic mirositor (pt. ursi), un cutit si nu in ultimul rand cei 7 ani de-acasa, care va vor ghida pretutindeni!

+1 (1 vot)
Elian Codrut
12.06.2014, 17:09:36

Se scrie "Jepii", nu "Jepi". In rest, e o frumusete sa urci si sa cobori pe aceste poteci ale Bucegilor. Dar cu echipament adecvat, in special cu incaltaminte adaptata muntelui. Muntele este prieten doar cu cei care-l respecta si-i respecta regulile. Nu incercati sa abordati alte vai sau poteci doar de caprele negre stiute. Eu am urcat, impreuna cu un grup, pe Valea Morarului, dar aveam franghii de alpinism, pitoane, scarite si alte materiale de alpinism. Nu va hazardati pe aceasta vale - au facut-o unii si i-au salvat salvamontistii. Nu abordati muntele cu incaltaminte de strada. A trebuit sa caram pe brate o femeie care a crezut ca incaltata cu pantofi poate cobori pe poteca din Valea Cerbului, desi aceasta poteca este una din cele mai accesibile poteci de pe versantul dinspre Valea Prahovei a Bucegilor.

Răzvan Năstase
13.06.2014, 10:21:23

Vă mulţumesc pentru comentariu. Dacă vă referiţi la titlul articolului - am folosit intenţionat varianta nearticulată, e un titlu de articol, nu denumirea munţilor respectiv traseelor. E ca şi cum aş fi spus munţi mari sau mici, jnepeni mari sau mici etc. În corpul textului (cu bold) veţi vedea că am dat denumirea exactă. În privinţa altor văi de abrupt din Bucegi, ele nu sunt deloc puţine. Pe lângă Valea Morarului, aş pomeni şi Valea Albă, traseul a fost cândva marcat cu triunghi galben, dar scos de mult din circuitul traseelor omologate de salvamont. Probabil din pricina celor două săritori ceva mai mari şi mai dificile, şi a pantei care depăşeşte constant 50 de grade în partea superioară. Pentru amatorii de alpinism şi adrenalină, recomand volumele lui Walter Kargel înainte de a porni la drum.

Zack Atila
13.06.2014, 23:25:07

Nu noi din Vest vrem ca tu sa fii articulat tataaaaaaaaaaaaaaa

Zack Atila
13.06.2014, 23:24:18

asa este cind o tara este ttttttttttttttttttuuuuuuuuuuuuuuuuuuu