Travel

articolul anterior articolul urmator

La Edmonton cu Costel Baboş

0
10 Dec 2008 21:21:21
Autor: adevarul

Costel Baboş debutează în 1983 cu schiţa ”Acasă” în revista ”Helion” din Timişoara, iar în 1994, publică la Editura Marineasa volumul de proză scurtă ”Un om din Wayfalua”.

Costel Baboş debutează în 1983 cu schiţa ”Acasă” în revista ”Helion” din Timişoara, iar în 1994, publică la Editura Marineasa volumul de proză scurtă ”Un om din Wayfalua”.

Urmează o perioadă de întrerupere a scrisului, în care, cum singur spune, “îşi caută locul pe această planetă”. Prima încercare e Anglia, unde rămâne mai bine de un an.

Urmează revenirea în ţară şi, după doi ani, emigrează în Canada, în mai 1996. În 2004, rupe din nou tăcerea pe tărâm literar cu ”Probleme bărbăteşti”, tot la Editura Marineasa.

Apoi, în 2005, la Editura Cartea Românească, i se publică romanul ”Aş crede în Dumnezeu”. În prezent aşteaptă retipărirea volumului de debut revizuit şi adăugit, la Editura Bastion din Timişoara.


În luna decembrie, un eveniment deja tradiţional este The Festival Of Trees 2008, când copacii oraşului sunt împodobiţi, decoraţi, înfrumuseţaţi. În cadrul evenimentului se desfăşoară activităţi de divertisment şi artistice, simultan, în diferite locaţii.

Între 15 şi 25 ianuarie 2009 are loc mult-aşteptatul Ice On Whyte Festival (sculptură în gheaţă).
New Years Eve Downtown 2008 este momentul celebrării Anului Nou, prin antrenante show-uri de stradă, în localuri sau în sălile de spectacol.

In ianuarie 2009, edmontonieni şi turişti deopotrivă pot lua parte la Canoe Festival, un festival de teatru, apoi totul se va relua de la început, ca în fiecare an.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările