Travel

articolul anterior articolul urmator

Lista destinaţiilor europene subapreciate: ce zonă din România intră în rândul „nestematelor” turistice care merită mai multă atenţie FOTO VIDEO

0
9 Mar 2016 15:14:51
Autor: Mădălina Bătrînca
Slavonia, zona în care se află oraşul Osijek, este renumită în Croaţia pentru mâncarea sa, bucătăria zonei fiind un mix de influenţe croate, sârbeşti şi ungureşti. FOTO pannonian.hr
Slavonia, zona în care se află oraşul Osijek, este renumită în Croaţia pentru mâncarea sa, bucătăria zonei fiind un mix de influenţe croate, sârbeşti şi ungureşti. FOTO pannonian.hr

Europa este un adevărat cufăr cu comori când vine vorba de peisaje naturale, locuri cu istorie bogată şi mâncare delicioasă. Unele locuri sunt, însă trecute cu vederea de turişti. Un avid călător cu reşedinţa în Berlin a făcut o listă cu locurile europene valoroase care trec de multe ori neobservate, iar printre „nestemate” se numără şi o zonă din România.

Conor O’Rourke este un scriitor şi translator pasionat de călătorii din Berlin care a luat, recent, Europa în piept. După ce a traversat cele mai frumoase locuri din Balcani, chiar şi pe cele măcinate, nu de mult, de război, O’Rourke şi-a împărţit experienţele prin intermediul portalului de ştiri „Thrillist”. „În aceste zone, etniile sunt la fel de variate şi oamenii la fel de complecşi precum peisajele. Ospitalitatea este la ea acasă. Am putea spune că zona Balcanilor este perfectă dacă vrei să simţi cum a fost Europa odinioară”, a consemnat O’Rourke. 
 
Pe lista locurilor subestimate, care ar merita mult mai multă atenţie din parte turiştilor, se numără şi Delta Dunării, atât de preţioasă pentru România. Vă prezentăm alte cinci oraşe recomandate de Conor O’Rourke:
 

Delta Dunării, România 

Delta întinsă a Dunării se află la capătul celui mai lung râu din Europa, care curge din sudul Germaniei, din Munţii Pădurea Neagră, spre Marea Neagră. Fantasticul obiectiv se află în patrimoniul UNESCO, care protejează biodiversitatea zonei. 
 
Rezervaţi locuri într-o croazieră pe apele din Deltă şi cinaţi la unul din restaurantele locale, care servesc peşte proaspăt şi caviar.
FOTO tourex.ro

 

Niş, Serbia

Datând din perioada Imperiului Roman, Niş este un oraş din Serbia care conţine o mulţime de mărturii ale trecutului său. Caracterizat drept „o fereastră spre est”, oraşul s-a schimbat mult de-a lungul istoriei, lucru uşor de observant graţie fortificaţiilor din centrul oraşului. Pe lângă atracţiile culturale istorice, Niş găzduieşte o mulţime de festivaluri şi este plin de cafenele şi baruri. 
 
Turnul cu Cranii este o dovadă a trecutului violent al acestui oraş. Acesta a fost construit din craniile duşmanilor de răzbunătorul vizir otoman Hurshid Pasha, drept avertisment pentru viitorii inamici.
FOTO donesi.com
 

Salonic, Grecia

Pentru că a fost, la un moment dat, o poartă spre Balcani, Salonic a fost cunoscut, pentru o vreme, drept a doua capitală cosmopolită a Imperiului Otoman. Mai apoi, din cauza populaţiei numeroase formată din evrei, a devenit „mama lui Israel”. Distrus de un incediu catastrofal acum 100 de ani, noul oraş a fost reclădit pe rămăşiţele celui vechi, iar unele ruine sunt încă vizibile în tunelele noului sistem de metrou. 
 
Mâncaţi fructe de mare şi beţi vin. Salonic este plin de cafenele de stradă, având mai multe pe cap de locuitor decât orice alt oraş european.
 FOTO onelifepixels.wordpress.com
 

Priştina, Kosovo

Chiar dacă, din cauza trecutului recent plin de turbulenţe şi războaie pentru independenţă, Kosovo nu mai este o destinaţie pe placul turiştilor, capitala celei mai „tinere” ţări europene este surprinzător de modernă. 
 
Vizitaţi statuia lui Bill Clinton construită pentru a le mulţumi americanilor pentru ajutorul acordat în timpul războiului.
FOTO wikipedia.org
 

Osijek, Croaţia

La distanţă de Coasta Dalmaţiei, zona plină de turişti a Croaţiei, Osijek se află în regiunea de est a ţării, în Slavonia. Grav avariat în timpul războaielor din anii ’90, oraşul a fost în mare parte reconstruit. Slavonia este renumită în Croaţia pentru mâncarea sa, bucătăria zonei fiind un mix de influenţe croate, sârbeşti şi ungureşti.
 
Mergeţi la degustat de vin prin oraş şi gustaţi vinul Graševina, cel mai faimos vin croat.
FOTO tzosbarzup.hr
 

Sozopol, Bulgaria

Oraşul antic Sozopol, aflat pe coasta Mării Negre, este unul din cele mai istorice oraşe ale Bulgariei, existând chiar dinaintea perioadei Greciei antice. În sezonul estival, Sozopol este o staţiune atractivă pentru turiştii care vor să se bucure de soare, mâncare bună şi plaje fantastice.
 
Plimbaţi-vă pe străzile din piatră ale pitorescului centru vechi înainte de a poposi pe plajă, la un pahar de vin local.
FOTO bhfieldschool.org

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările