Travel

articolul anterior articolul urmator

Locuri din Israel care pot fi vizitate virtual, inclusiv Mormântul Sfânt

0
20 Mar 2020 11:52:46
Autor: Lizeta Oprea
Ierusalim
Ierusalim

În ultimele săptămâni turismul s-a redus în mare parte la reprogramarea planurilor de vacanţă şi amânarea lor pentru perioada de vară şi toamnă. Dorul de locurile preferate ne poate fi diminuat prin vizitarea acestora în varianta virtuală.

Milioane de oameni din toată lumea sunt în izolare la domiciliu, impusă sau recomandată. Chiar dacă este imposibil să călătorim acum, Ministerul Turismului din Israel a realizat o listă a celor mai interesante tururi virtuale din Israel. Astfel, portul Jaffa, deşertul Negev, Piaţa Carmel din Tel Aviv şi chiar Mormântul Sfânt pot fi vizitate chiar de acasă.

  1. Ierusalim

Turul în Ierusalim porneşte cu o panoramă a oraşului, văzută de pe Zidul de Vest sau Zidul Plângerii. Ulterior, privitorul este purtat printre enoriaşi la Biserica Sfântului Mormânt, unde se pot vedea atât exteriorul, cât şi interiorul. În timpul turului, pot fi vizitate şi Mormântul Sfânt, moscheea Al-Aqsa, dar şi priveliştea de pe Muntele Măslinilor. Privitorul ajunge în pieţele pline de culoare ale oraşului şi se poate bucura de numeroasele panorame din tur. Turul este disponibil aici!

  1. Piaţa Carmel, Tel Aviv

După Ierusalim, următorul tur virtual interesant este cel în Piaţa Carmel din Tel Aviv. Este cea mai mare piaţă din Tel Aviv, un loc în care se poate găsi orice, de la fructe proaspete, până la bijuterii. În acest tur virtual simplificat, privitorii primesc o mostră din ceea ce înseamnă Piaţa Carmel: culoare, diversitate, aglomeraţie şi mulţi turişti.

  1. Cetatea Jaffa

Situat pe un deal cu vedere la Marea Mediterană, în partea de sud a Tel-Avivului, Jaffa a fost centrul evenimentelor istorice de mii de ani. Încă un port activ astăzi, Jaffa este un loc perfect pentru explorat. În acest oraş turiştii se rătăcesc prin galerii de artă, buticuri, pieţe, dar pot face şi o plimbare prin port, privind Marea Mediterană. Ultima activitate din listă o puteţi face şi în acest tur virtual.

  1. Deşertul Negev

Deşertul Negev ocupă mai bine de jumătate din suprafaţa totală a Israelului. În acest scurt tur virtual este prezentată o panoramă a peisajului natural din acest deşert. Aproape că se poate simţi pe propria piele căldura din imagine. Chiar dacă este un loc deosebit de călduros, aici nu se întâlnesc dune de nisip ca în Sahara, ci dimpotrivă: Negev este evidenţiat de peisaje remarcabile, cascade, peşteri, situri arheologice, oraşe, cratere şi o istorie bogată.

  1. Eilat

Eilat Marina este punctul de plecare pentru multe dintre activităţile nautice ale oraşului. Marina oferă docuri pentru o varietate de companii comerciale de navigaţie, care oferă tururi private la Marea Roşie, bărci pentru petreceri de grup, dar şi excursii pentru turişti. Intraţi pe acest tur virtual şi puteţi surprinde o mică panoramă a marinei.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările