Travel

articolul anterior articolul urmator

O capsulă a timpului, dezvelită după un secol. Ce obiecte au lăsat în urmă oamenii din 1887 pentru descendenţii lor FOTO

3
19 Oct 2019 16:13:36
Autor: Adelina Mărăcine
FOTO Twitter
FOTO Twitter

În 1887, elevii unei şcoli din Salt Lake City îngropau o capsulă a timpului care avea să treacă prin multe peripeţii până la deschiderea ei programată în 2019, relatează CNN.

Când şcoala a fost demolată în 1959, capsula lăsată în urmă a fost descoperită şi lăsată într-un secretariat şcolar, unde a stat într-un dulap timp de ani de zile.
 
Într-un final, ea şi-a atins scopul ultim. A fost dezvelită public, miercuri, în timpul unui eveniment susţinut de Arhiva din Utah, potrivit cnn.com. 
 
În cutia peste care au trecut 132 de ani au fost găsite numeroase documente, fotografii şi lucruri menite să le arate oamenilor din timpurile noastre cum era viaţa în urmă cu peste un secol.
 
 
 
„Obiecte precum nasturi, fundiţe, pietricele şi un pacheţel de gumă au fost găsite în cutie. Oamenii de la acea vreme au avut şansa să contribuie cu o bucăţică din viaţa lor, pentru ca noi să o putem vedea acum“, a declarat Alan Barnett, arhivistul care s-a ocupat de ceremonie, notează digi24. 
 
Capsulele timpului sunt mici depozite de obiecte, bunuri, documente sau informaţii lăsate în urmă de oamenii din trecut ca metodă de comunicare cu noile generaţii. Ele pot fi şi o formă de ajutor pentru viitori arheologi, antropologi sau istorici care vor sa afle mai mult despre felul în care se trăia într-un anumit moment al istoriei.
 
Termenul a început să fie folosit abia în 1938, însă conceptul există de peste trei secole. Cea mai veche capsulă a timpului a fost datată ca avându-şi originile în 1761.
 
Din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, fenomenul a devenit din ce în ce mai răspândit. În Statele Unite au fost îngropate sau înmagazinate mai multe astfel de capsule ale timpului, destinate deschiderii de către oamenii din viitor.
 
Capsule ale timpului cu durată lungă de viaţă au fost pregătite în 1939 şi 2000. Ele ar urma să fie deschise de oamenii anilor 6939, respectiv 3000.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Smeritu Pahomie
19.10.2019, 20:42:56

Ce mai conteaza niste obiecte ale vremii de demult ascunse intr-un cazan de tabla ruginita cand vine in curand ploaia de bombe nucleare pe care orice tara acum le are...?

-2 (2 voturi)
Markus Roman
20.10.2019, 16:04:07

La timpul actual o capsula din aceasta ar trebui sa fie mai mare decat un hangar de aviatie. Unde sa bagi bombele atomice, cu hidrogen si neutroni, avioanele invizibile si rachetele intercontinenetale, modulele lunare si navetele spatiale, tancul Armata, avioanele supersonice invizibile, masinile electrice, satelitii cu lasere si alte prostii actuale? Aia de acum 135 de ani nici macar nasturii nu-i aveau invizibili.

-1 (1 vot)
Dream Pervertor
21.10.2019, 09:51:11

...noi aici nu avem treaba cu chestii d' astea! Romania intreaga este o capsula a timpului!