Travel

articolul anterior articolul urmator

Obiective de neratat în Sankt Petersburg, prezentate de un tânăr român care şi-a deschis agenţie turistică în Rusia

2
22 Jul 2019 13:14:40
Autor: Lizeta Oprea
Andrei Vîlcovan la târgul de turism din România
Andrei Vîlcovan la târgul de turism din România

Andrei Vîlvovan, un tânăr român de 30 de ani care şi-a deschis o agenţie turistică în Rusia, vorbeşte despre cele mai importante obiective pe care niciun turist n-ar trebui să le rateze dacă ajunge în Sankt Petersburg.

Andrei Vîlcovan are 30 de ani şi este român cu origini ruseşti. S-a născut în Constanţa, dar până la vârsta de 5 ani a copilărit în Sankt Petersburg, apoi familia lui s-a reîntors în România. Îndrumat de bunică şi mamă să facă turism, Andrei Vîlcovan a început prin clasa a XII-a să lucreze ca ghid supraveghetor pentru grupuri de ruşi venite în staţiunile de pe litoral. Şi-a început studiile la Constanţa, dar şi le-a continuat în Moscova. Tot atunci şi-a dat seama că schimbul turistic între cele două ţări nu este explorat suficient. Aşa că a făcut apel la curajul moştenit de la mamă, a pus darul de nuntă la bătaie şi şi-a deschis propria agenţie de turism în Sankt Petersburg. Acum trimite turişti români în Rusia şi aduce în România turişti de acolo.

Întrebat de ce ar recomanda unui turist să viziteze Sankt Petersburg, Andrei Vîlcovan spune că este una din destinaţiile obligatorii pentru orice iubitor de călătorii. „Sankt Petersburg găzduieşte obiective celebre în toată lumea. Este un oraş boem, un oraş romantic şi cu o personalitate unică. Este o opţiune ideală pentru turistul pasionat de cultură şi istorie, dar şi pentru cel care vrea să se relaxeze în cabanele de lângă Golful Finic din afara oraşului. În acelaşi timp, oraşul prezintă numeroase oportunităţi de afaceri şi găzduieşte numeroase evenimente la nivel foarte înalt“, spune Andrei Vîlcovan.

Cele mai importante obiective pe care Andrei Vîlcovan le recomandă turiştilor români:

Cetatea Petru şi PavelFOTO Ovidiu Oprea

Loc simbol al oraşului, Cetatea Petru şi Pavel este ctitoria oraşului şi a fost construită în 1703, când Petru cel Mare şi-a pus în minte să înfiinţeze o capitală nouă în Rusia, într-un chip occidental, după cum văzuse el în Europa perioadei respective. Aceasta se distinge de ceea ce considerăm clasic rusesc. Aici putem vedea un stil modern al secolului XVIII, un stil clasic european. Este un obiectiv care merită vizitat datorită istoriei, cetatea funcţionând şi ca necropolă, în interiorul acesteia fiind înmormântaţi toţi cei care au domnit, de la Petru cel Mare, la Nicolae la II-lea.

HermitageFOTO Ovidiu Oprea

Este muzeul care găzduieşte una dintre cele mai valoroase colecţii de artă din lume. Mai mult decât atât, este cel mai reprezentativ palat al Rusiei, Palatul de Iarnă, de unde au domnit Romanovii până la Revoluţia Bolşevică din 1917. Aşadar, a fost centrul de decizie al Rusiei timp de trei secole. În momentul de faţă funcţionează ca muzeu şi păstrează o colecţie de artă extrem de valoroasă. De la Leonardo da Vinci şi până la cei mai reprezentativi modernişti ai picturii europene, toată istoria picturii este înglobată aici. Se spune că dacă ai admira câte un minut fiecare operă, ar trebui să petreci cam şapte ani în muzeu. Hermitage este unul din locurile cele mai iubite ale oraşului Sankt Petersburg.

Palatul EcaterineiFOTO Ovidiu Oprea

Este reşedinţa de vară construită de Ecaterina I, Elisabeta Petrovna şi Ecaterina a II, aşadar un loc marcat puternic de ţarinele Rusiei. De asemenea, palatul găzduieşte Camera de Chihlimbar. 

FOTO Ovidiu Oprea

Camera de chihlimbar a fost transportată în Rusia cu vaporul în 18 cutii mari de la curtea împăratului Fridrich I şi instalată în Palatul Ekaterinei. Camera, realizată din panouri de chihlimbar şi decorată cu aur şi oglinzi, a fost numită în acele timpuri „cea de-a opta minune a lumii“.

Biserica Mântuitorul pe Sângele VărsatFOTO visit-petersburg.ru

Sankt Petersburg este celebru în rândul turiştilor nu numai pentru palatele şi opulenţa specifică, dar şi pentru bisericile şi moştenirea sa religioasă. Mântuitorul pe Sângele Vărsat este una dintre cele mai reprezentative biserici ale stilului arhitectural rusesc. Cupolele sunt multicolore, joviale, Biserica Mântuitorul pe Sângele Vărsat fiind singura biserică din lume al cărei interior este decorat integral din mozaic.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Adrian Foangǎ
22.07.2019, 14:24:57

Despre riscuile de a merge in Rusia, despre faptul ca acolo nu ai niciun drept, ca te pot salta de pe strada dupa cum au chef, nu sufla o vorba stimabilul.

-2 (2 voturi)
Sorin Barbu
30.07.2019, 17:22:45

Esti dus cu capul rau de tot prin propaganda asta salbatica din Occident impotriva Russiei .Nu este adevarat cea ce ai scris . Mai degraba este periculos in turcia , tarile arabe sau africane acolo poti fi ridicat de pe strada la propriu.