Travel

articolul anterior articolul urmator

FOTO Pe urmele lui Frodo, Indiana Jones şi Nea Mărin: locuri fabuloase în care s-au filmat pelicule celebre

1
23 Sep 2020 09:51:39
Autor: Click! pentru femei
Trilogia „Stăpânul inelelor“ a fost filmată în Noua Zeelandă FOTO
Shutterstock
Trilogia „Stăpânul inelelor“ a fost filmată în Noua Zeelandă FOTO Shutterstock

În ziua de azi, tehnologia digitală poate crea nu doar o scenă sau un personaj de film, ci o întreagă lume. Dar, de cele mai multe ori, locurile reale de filmare, indiferent că este vorba de un oraş istoric, de o plajă superbă sau de o pădure seculară, sunt cele care taie respiraţia.

Niciun primar marocan nu a reuşit să pună Casablanca pe harta turistică a lumii aşa cum a făcut-o filmul cu acelaşi nume. Şi cine n-ar vrea să bea un vin în Barul Vitelli când vizitează Sicilia, unde s-a filmat una dintre faimoasele scene din „Naşul“?

Chiar şi Vaticanul este mai plin de turişti de când Tom Hanks i-a făcut reclamă – nu că ar fi avut nevoie – în filmele „Codul lui Da Vinci“ şi „Îngeri şi Demoni“. De altfel, multe locuri din lume au devenit adevărate atracţii turistice de când au apărut în filme de succes.

Citeşte aici cum poţi ajunge pe urmele eroilor preferaţi, în ce locuri celebre poţi călători şi vezi o galerie foto cu poze fabuloase. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

lucas lucas
23.09.2020, 20:57:26

Articolul e sublim. Mostra de logica despre Nea Marin miliardar... La acea vreme, complexul hotelier unde s-a filmat o mare parte din film, Amfiteatru-Belvedere-Panoramic din staţiunea Olimp, era cel mai scump de pe litoralul românesc. După căderea comunismului, complexul a fost dat uitării şi a rămas în paragină ani de-a rândul. Asta, până în 2017, când a fost renovat şi rebotezat, acum fiind hotelul Vega din Mamaia...

Modifică Setările