Travel

articolul anterior articolul urmator

Peste 60% din unităţile de cazare sunt deschise de sărbători. Ce bugete ar trebui să pregătească românii

1
11 Dec 2020 12:23:39
Autor: Lizeta Oprea

După un an dificil pentru industria HoReCa, finalul lui 2020 îi găseşte pe hotelieri cu majoritatea unităţilor de cazare deschise şi cu pachete speciale de sărbători, pentru a atrage cât mai mulţi români.

Conform unui studiu realizat în luna noiembrie de către platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro, peste 60% din unităţile de cazare sunt deschise de sărbători cu capacitate maximă, iar 49% oferă pachete speciale pentru sărbătorile de iarnă, cu până la 15% mai mici decât anul trecut.

Gradul de ocupare de Crăciun şi Revelion al unităţilor de cazare

De Crăciun, 34% dintre hotelieri confirmă că unitatea lor de cazare este complet sau parţial ocupată, pe când 12% sunt parţial ocupate, deoarece funcţionează cu o capacitate redusă, iar 17% dintre unităţi nu sunt deschide în perioada Crăciunului.

De Revelion există un grad mai mare de ocupare al unităţilor de cazare, şi anume 38%, iar 10% dintre hotelieri au unitatea de cazare parţial ocupată pentru Revelion, deoarece funcţionează cu o capacitate redusă. Peste 12% dintre aceştia confirmă că nu sunt deschişi în perioada Revelionului.

Pentru atragerea românilor de sărbători, hotelierii au pregătit pachete speciale, care să le ofere turiştilor experienţe inedite. Astfel, peste 30% dintre unităţile de cazare respondente oferă activităţi specifici sărbătorilor de iarnă, precum plimbări cu sania trasă de cai, vin fiert servit la căldura şemineului, program de colinde etc. Peste 35% dintre pachete oferă pensiune completă sau demipensiune cu preparate specifice sărbătorilor de iarnă, inclusiv cine festive de Crăciun. Conform situaţiei actuale, serviciile SPA sunt excluse din pachete, doar 4% dintre hotelieri confirmă că oferă servicii wellness, în funcţie de reglementările în vigoare la momentul sejurului.

Bugetul mediu pentru un sejur de sărbători este între 400-650 lei/2 persoane

Majoritatea românilor au optat pentru vacanţa de sărbători pentru minim 3 nopţi de cazare, astfel peste 65% dintre toate rezervările întregistrate de hotelieri sunt efectuate pentru 3-5 nopţi, iar 33% dintre rezervări sunt efectuate pentru 1-2 nopţi.

 

Preţul mediu pentru un sejur de sărbători este între 400 şi 650 lei pentru 2 persoane, 58% dintre hotelieri confirmând acest lucru. Dintre rezervările efectuate, 33% au o valoare între 651-1400 lei/2 persoane, iar 9% dintre hotelieri confirmă că pachetele cumpărate au o valoare de peste 1.400 lei.

Deşi rezervările înregistrate în această perioadă sunt mai mici comparativ cu anul trecut, hotelirii au adoptat o serie de măsuri pentru atragerea turiştilor. Astfel, 45% dintre aceştia oferă condiţii de rezervare flexibile, fără avans sau cu anulare gratuită. Lucru foarte apreciat de turişti, deoarece 59% dintre rezervările efectuate până acum de sărbători s-au finalizat înainte cu 48 de ore de check-in.

O altă măsură pentru sporirea rezervărilor de iarnă este reducerea preţurilor în prag de sărbători, precum şi actualizarea preţurilor în ofertă pentru anul următor. Aproximativ 20% dintre hotelieri pregătesc oferte speciale şi oferte sezoniere de tip last minute şi early booking, iar 12% au inclus în pachetele oferite servicii extra, precum: drumeţii, închirieri biciclete, folosirea piscinei exterioare gratuit etc.

Rezoluţii pentru 2021: majoritatea hotelierilor speră că turismul îşi va reveni treptat din februarie

Din studiul efectuat de platforma de înregistrări Travelminit.ro, reiese că 54% dintre hotelieri sunt optimişti pentru anul viitor şi speră că turismul îşi va reveni treptat, începând cu luna februarie, iar 33% nu ştiu când va reveni turismul la condiţiile cu care au fost obişnuiţi înainte de pandemie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

t mihai
12.12.2020, 18:42:09

"... După un an dificil pentru INDUSTRIA HoReCa..." Lizeta, ce produce industria asta, si unde exporta ?

Modifică Setările