Travel

articolul anterior articolul urmator

Preferinţele de vacanţă ale românilor care merg în concediu cu copiii: cât plătesc pentru un pachet destinat celor mici

0
19 May 2016 14:57:26
Autor: Oana Bâltoc
Familiile cu copii mici preferă resorturile cu locuri de joacă pentru copii, iar cele cu şcolari aleg circuitele tematice. FOTO Arhiva
Familiile cu copii mici preferă resorturile cu locuri de joacă pentru copii, iar cele cu şcolari aleg circuitele tematice. FOTO Arhiva

Atunci când aleg destinaţiile de vacanţă, familiile ţin cont în primul rând de nevoile copiilor şi îşi adaptează planurile în funcţie de vârsta acestora, mai ales atunci când se optează pentru locuri mai îndepărtate, ca Republica Dominicană, arată o cercetare făcută de o agenţie de turism.

În primele 4 luni ale acestui an, agenţia de turism Eturia,  a vândut vacanţe pentru familii în destinaţii ca Republica Dominicană, Maldive, Mauritius, Bali, Thailanda, SUA, Sri Lanka şi Peru. Cele mai multe cereri s-au înregistrat în perioada ianuarie-februarie, iar următorul val este preconizat pentru iunie-iulie, când şcolarii vor fi în vacanţă.

Conform datelor agenţiei, familiile cu copii mici preferă resorturile cu locuri de joacă pentru copii, iar cele cu şcolari aleg circuitele tematice. Spre exemplu, familiile cu copii mici (1-7 ani) optează pentru destinaţii de plajă cum ar fi Republica Dominicană, Maldive, Mauritius sau Bali, unde există resorturi care oferă programe de distracţie special concepute pentru cei mici: kids club, petreceri, animatori, piscine special amenajate etc.

Pe de altă parte, în cazul familiilor cu copii care merg la şcoală (peste 7 ani) se preferă circuitele tematice în ţări care îi ajută pe aceştia să înveţe lucruri noi, să intre în contact cu civilizaţii şi culturi diferite, cum sunt Thailanda, SUA, Sri Lanka şi Peru. În acest mod, relaxarea, activităţile în aer liber şi învăţarea sunt îmbinate, pentru a oferi o experienţă de neuitat atât copiilor, cât şi părinţilor.

Vacanţe care includ parcuri tematice

O mare parte dintre destinaţiile oferite de agenţia de turism Eturia pot fi combinate şi cu un parc tematic. Spre exemplu, familiile care vor să ajungă la Disneyland din Orlando pot merge, în cadrul aceleiaşi vacanţe, şi în Miami, SUA. Alte variante sunt un circuit în Germania care să includă şi o oprire la Legoland sau un sejur în Bali, combinat cu Universal Studios din Singapore.

În general, familiile cu copii îşi planifică vacanţele cu 3-4 luni în avans şi optează pentru sejururi de 10 zile în destinaţii exotice. Aproximativ 70% preferă vacanţele de relaxare, în timp ce doar 30% dintre familii optează pentru vacanţele mai active, unde pot practica sporturi, pot face circuite în împrejurimi. În ceea ce priveşte criteriile de selecţie a resorturilor turistice, familiile pun preţ pe curăţenia din camere, mâncarea de calitate, activităţile pentru copii şi atracţiile turistice.

Majoritatea familiilor care călătoresc au un singur copil şi aleg să se cazeze în apartamente sau camere interconectate, pentru a avea acces constant la camera copilului. Referitor la bagaje, de regulă se solicită 3 bagaje de cală pentru familiile cu 1 sau 2 copii.

Dacă acum 4-5 ani aveam foarte puţine solicitări de vacanţe cu copii mici, până în 2 ani, începând de anul trecut numărul părinţilor care îşi doresc să călătorească împreună cu bebeluşul lor este în creştere. Anul acesta am avut peste 500 de solicitări pentru vacanţe cu infant (copil până în 2 ani), dublu  faţă de primele 5 luni ale anului trecut. Este un semn de deschidere şi de relaxare al părinţilor din România, care au înţeles că rolul marilor resorturi este de a le oferi tot confortul şi suportul de care au nevoie astfel încât vacanţa lor să fie cu adevărat relaxantă, punctează Alexandra Pârvu, Marketing Manager al agenţiei de turism.

70 - 80% din preţul pachetului întreg, pentru un copil mai mare de 5 ani

Părinţii care îşi doresc să călătorească împreună cu copii au o serie de beneficii la dispoziţie. Astfel, pentru un infant părinţii achită doar o parte din taxele de aeroport pentru biletul copilului, cazarea şi serviciile la sol fiind de cele mai multe ori gratuite, dacă nu se solicită un pătuţ suplimentar. Spre exemplu, pentru un sejur în Republica Dominicană, Mauritius sau Cuba, care începe de la 1.490 euro / persoană, costul pentru a lua şi un copil în vacanţă este de aprox 1.000 euro.

Pentru copiii peste 2 ani, care au nevoie de un loc dedicat în avion, se aplică reduceri de până la 20% din pachetul de adult. Astfel, un sejur în Miami şi Orlando începe de la 1.800 euro pentru un adult şi 1.100 euro pentru copil peste 2 ani. La cerere, agenţia poate rezerva chiar şi biletele de acces în parcul de distracţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările