Travel

articolul anterior articolul urmator

Reguli de conduită pentru turiştii care vizitează Japonia: de ce nu se dau banii din mână în mână

6
14 Jul 2019 18:05:09
Autor: Lizeta Oprea
Reguli culturale pentru turiştii care vizitează Japonia
Reguli culturale pentru turiştii care vizitează Japonia

Fie că mergeţi să vizitaţi Tokyo sau muntele Fuji, Japonia este o destinaţie ce vă va schimba perspectiva culturală asupra a ceea ce înseamnă acest tărâm. Înainte de a pleca, aveţi însă grijă să vă familiarizaţi cu regulile generale pentru eticheta socială.

Atât în ceea ce priveşte cultura, cât şi din punct de vedere geografic, Japonia se situează la o distanţă considerabiă de România. Indiferent pentru ce ţi-ai propus să vizitezi contemporanul şi traditionalul tărâm japonez, trebuie să ştii că turismul în Japonia se caracterizează atât printr-un sector vibrant intern, cât şi prin vizita anuală a peste 8 milioane de turişti străini. În plus, pentru a evita situaţiile jenante atunci când vizitaţi această ţară, este esenţial să vă familiarizaţi cu regulile generale pentru eticheta socială, japonezii având o cultură mult diferită de cea europeană.

10 reguli de care trebuie să ţineţi cont când vizitaţi Japonia:

Nu fluturaţi beţisoarele în timp ce mâncaţi

Dacă nu ştiţi cum să folosiţi noile „tacâmuri“, cel mai bun mod de a ieşi din încurcătură este să urmaţi exemplul unei alte persoane de la masă. Foarte important, nu uitaţi că aceste ustensile sunt doar pentru a mânca, nu le fluturaţi prin aer atunci când gesticulaţi, recomandă thetravel.com.

Banii nu se dau din mână în mână

În multe ţări, trecerea banilor din mână în mână este un lucru natural, însă nu şi în Japonia, unde este considerat un gest lipsit de politeţe. Când cumperi ceva, întotdeauna va exista o tavă ce îţi va fi oferită pentru a pune banii. O vei găsi la restaurant, în gară şi chiar la hotel.

În Japonia nu se dă mâna

Japonezii nu dau mâna când fac cunoştinţă cu cineva, doar se apleacă discret. Înclinarea corpului este de asemenea folosită pentru a mulţumi sau pentru a cere scuze.

Nu oferiţi bacşiş

Evitaţi să lăsaţi bacşiş în baruri, restaurante sau în taxiuri. Prin acest obicei nu veţi face decât să creaţi confuzie, nefiind parte din cultura japoneză. Cel mai probabil, banii vor fi refuzaţi chiar dacă serviciul oferit a fost de cea mai bună calitate.

Luaţi cu voi o pereche de pantofi uşor de scos din picioare

Indiferent de scopul pentru care vizitaţi Japonia, nu uitaţi să puneţi în valiză şi o pereche de pantofi uşor de scos din picioare. Asta pentru că vi se va cere să vă descălţaţi la intrarea multor clădiri din această ţară. Înainte de a intra în casa cuiva, un han japonez tradiţional, cunoscut sub numele de ryokan, sau orice zonă cu tatami (saltele) vi se va cere să vă scoateţi pantofii.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Nirolf
14.07.2019, 19:07:31

Japonia . In Japonia nu traiesc oameni ci numai japonezi . Japonezii sunt niste creaturi venite de pe o planeta din afara sistemului nostru solar . Un japonez nu poate fi membru PSD sau ALDE . De altfel nici un partid politic din scumpa noastra patrie nu l-ar accepta . Motivul ? O creatura care nu primeste spaga e cel putin suspect , daca nu chiar daunator . Daca cele 10 reguli de conduita impuse turistilor straini ar fi impuse si in PSD , ALDE , atunci aceste partide ar dispare prin harachiri . Ar scapa doar A Nstase care a brevetat o modalitate de a-si repara "onoarea" prin zgarierea suprficiala a beregatei .

+6 (8 voturi)
Adrian Foangă
14.07.2019, 21:27:33

Vorbesti prostii. Japonezii nu iau spaga pentru ca este considerata la ei semn al saraciei.

-1 (5 voturi)
Galeriu Crestinu
14.07.2019, 21:06:26

Reguli civilizate impuse cu precizie ca si "Deutsche Ordnunug" ......de cele 2 popoare care s-au impus puternic in istorie prin ce au realizat...

+1 (1 vot)
ivanhoe zoom
15.07.2019, 00:44:55

Japonezii trebuie sa inteleaga ca turistii nu cunosc obiceiurile lor.

IonIon Codreanu
15.07.2019, 08:17:51

Probabil că înțeleg.Dar... nu în favoarea turiștilor neștiutori.

Vezi toate comentariile (6)