articolul anterior articolul urmator

REPORTAJ Sicilia, esenţă pură italiană, o destinaţie fascinantă şi accesibilă în orice anotimp al anului

5
24 May 2019 07:10:51
Autor: Iulian Anghel
Imagine din Catania
Imagine din Catania

5 Comentarii

Dorel Sideratu
24.05.2019, 11:55:47

Eu am vizitat orasul Catania intr-o zi frumoasa de august. Mi-a facut o impresie foarte buna, cu cladirile sale specific siciliene. Am facut si ruta de vizitare cu trenuletul, pe unde am fost era curat, fara praf si gunoaie. Mi-a placut mult Piazza del Duomo cu frumoasa biserica inchinata sfintei Agatha si m-a uimit arhitectura cu totul originala a bisericii benedictine San Nicolo. Taormina este un oras medieval bine pastrat (si nu un sat), care are cladiri functionale, in specil biserici, ce dateaza din evul mediu. Ofera vizitatorului atat ruine antice, cum ar fi teatrul grec, cat si biserici foarte vechi, palate mai noi precum si o strada principala plina de magazine si restaurante unde se poate servi o pizza delicioasa. Mai are si o esplanada cu o frumoasa vedere asupra marii unde se poate asculta live muzica italiana interpretata de o mica formatie, in tot cursul zilei.

foarte atent
24.05.2019, 12:23:43

citesti articolul si constati ca titlul nu corespunde..."destinatie fascinanta" trebuie schimabat in "destinatie cenusie si murdara", "foarte veche", etc...zona a mafiei, deci uitata de timp...si de civilizatie !

un motan intransigent
24.05.2019, 13:09:21

#foarte atent , Turismul e o preocupare chiar interesanta . Consider , totusi , ca nu ajunge sa bati drumurile doar ca sa "casti gura" . Daca tot ajungi prin locuri departate , e bine sa vii cu amintiri agreabile dar si utile , cat de cat . Ajuns acasa din Sicilia , in afara amintirilor despre cele vazute ori gustate , bine ar fi sa fi constatat ca Mafia , in afara de ce se zice negativ despre ea , a impus un cod al onoarei care e respectat si respectabil . De ce zic asta ? Zic asa pentru ca la noi nu mai functioneaza acest cuvant "onoare" . Mentalitatea nu mai merge impreuna su moralitatea . E rau .

foarte atent
24.05.2019, 13:45:18

cod al onoarei data de opresiune...de forta, de frica?! mersi, nu-mi place cimitirul decent, prefer haosul de la noi !

gigione cel pios
24.05.2019, 18:13:58

Sa mergi in Sicilia și să nu scoți un cuvînt despreț Palermo? Glumiți?

+1 (1 vot)