Travel

articolul anterior articolul urmator

Românii, mai interesaţi de vacanţe în Canada în 2018: care sunt motivele şi ce preţuri au biletele

2
7 Feb 2018 18:55:40
Autor: Adelina Mărăcine
Românii sunt mai interesaţi de călătoriile în Canada, după ridicarea vizelor
Românii sunt mai interesaţi de călătoriile în Canada, după ridicarea vizelor

Începând cu 1 decembrie 2017, românilor le este permis să călătorească peste Ocean către Canada fără viză. O analiză realizată de echipa momondo.ro arată cum a influenţat această schimbare căutările de zbor efectuate de către români în 2018, comparativ cu anul trecut.

Faptul că de la 1 decembrie 2017 românii pot traversa Oceanul către Canada fără a mai avea nevoie de viză i-ar fi putut determina pe mai mulţi dintre aceştia să caute zboruri pentru anul 2018.
 
Creşteri de 16% pentru zborurile către Canada în 2018
 
Conform datelor momondo.ro, interesul românilor de a călători către Canada în 2018 a crescut cu 16% faţă de 2017. Principalele destinaţii către care călătorii români se îndreaptă pe parcursul acestui an sunt Toronto şi Montreal. 
 
În acelaşi timp, o altă facilitate de călătorie importantă a fost anunţată cu privire la zborurile de la Bucureşti către aceste două destinaţii. Începând cu luna iunie 2018, vor fi introduse zboruri directe, dus-întors, de la Bucureşti la Toronto şi, respectiv, la Montreal, pentru perioada verii.
 
Cele mai multe căutări de zbor cu plecare din Bucureşti sunt către Toronto. Datele arată o creştere de 52% în 2018 pentru zborurile către această destinaţie, zboruri făcute în perioada 1 decembrie 2017–31 decembrie 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Un interes crescut a fost înregistrat totodată pentru zborurile către Montreal: românii au căutat cu 18% mai mult zboruri cu plecare din Bucureşti către oraşul canadian.
 
Călătoriile către Canada, vacanţe mai accesibile de-acum înainte
 
Deşi sunt tot mai mulţi români interesaţi să plece către Canada odată cu facilitatea de călătorie valabilă de la 1 decembrie 2017, destinaţia îi atrage pe aceştia pentru o perioadă limitată de timp. Cele mai multe căutări (90%) efectuate de către călătorii români sunt pentru un zbor dus-întors în 2018. Atât Toronto, cât şi Montreal sunt destinaţii unde românii plănuiesc să petreacă o vacanţă în medie de o lună de zile în acest an.

Costul biletelor de avion către Canada a rămas aproximativ acelaşi
 
Bugetul mediu al unui zbor către principalele destinaţii căutate de către români pentru o călătorie în Canada a înregistrat o creştere uşoară anul acesta, comparativ cu anul precedent. 
 
Un zbor dus-întors cu plecare din Bucureşti către Toronto costă în medie 667 de euro de persoană în 2018, cu 4% mai mult decât în 2017. Când vine vorba de o călătorie către Montreal, costurile de zbor sunt uşor mai ridicate decât cele pentru Toronto, însă rămân aproximativ aceleaşi în 2018 ca în 2017. Un zbor dus-întors către Montreal costă în medie 686 de euro de persoană.
 
„Posibilitatea pe care românii o au de acum înainte de a călători către Canada fără viză reprezintă o oportunitate de a planifica vacanţe către o destinaţie mai îndepărtată şi pentru o perioadă mai lungă de timp pentru a explora cultura specifică locului, aşa cum am observat analizând căutările de zbor pe care aceştia le-au făcut în ultimele două luni pe momondo.ro. Pentru a fi mai uşor să găsească cele mai bune oferte de zbor, ei pot folosi una dintre funcţiile noastre – Alerta de Preţ – şi, prin setarea acesteia pentru zboruri către Canada, primesc notificări direct pe email de fiecare dată când observăm o scădere semnificativă a preţului pentru rutele pe care ei le-au selectat“, a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo. 
   

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Barbu Sorin
8.02.2018, 04:40:44

printer oamenii cinstiti Romani vor fi si o gramada de tigani borati care vor allege Canada sa emigreze cu cersitul si buzunaritul non stop prin Canada la fel ca in spania italia franta Germania , Anglia etc. Iar multi Romani disperati de saracie vor pleca tot in Canada si nu se vor mai intoarce in Romania in cauza coruptiei saraciei mizeriei nepasarii etc

Barbu Sorin
8.02.2018, 14:19:29

Canada este considerata una din tarile cu un nivel de viata ridicat unde poti traii linistit fara coruptie mizerie neputinta si mediocritate .Nu ca in Romania cu penalii ei gen chioru de basescu ponta udrea yohaniss boc nastase roman dragnea etc . Noi romanii avem o tara de penali ordinari 100% .