Travel

articolul anterior articolul urmator

Românii şi-au reîndreptat atenţia către vacanţele interne: care sunt principalele atracţii

0
18 Aug 2016 10:41:57
Autor: Lizeta Oprea
Românii
şi-au reîndreptat atenţia către vacanţele interne. Foto wordpress.com
Românii şi-au reîndreptat atenţia către vacanţele interne. Foto wordpress.com

După numeroasele incidente din marile oraşe ale lumii, turiştii români s-au reorientat către destinaţiile interne. Topul celor mai căutate staţiuni pentru vacanţa de vară include staţiuni de pe litoral, dar şi numeroase ştranduri, băi şi centre de tratament cu ape termale.


Evenimentele din Turcia şi din marile oraşe europene au readus în atenţia românilor vacanţele interne, fie că vorbim despre litoral, despre Transilvania, Bucovina, Maramureş sau despre zona montană. Pe lângă această particularitate a anului 2016, portalul de rezervări online HotelGuru.ro a înregistrat în acest an o creştere a numărului de căutări de opţiuni de cazare în destinaţii estivale, inclusiv în resorturile de la malul mării, dar şi către ştrandurile şi băile cu ape minerale din zona Transilvaniei.

Pe baza acestor căutări, hotelguru.ro a realizat o listă a celor mai apreciate plaje şi stranduri din România. Topul celor mai căutate staţiuni pentru vacanţa de vară include staţiuni de pe litoral, precum Mamaia sau Eforie Nord, dar şi staţiuni balneo, precum Sovata, Praid şi Băile Herculane.

Plajele de la Marea Neagră, principala atracţie a sezonului

În lunile iunie şi iulie, o mare parte dintre turiştii români s-au orientat spre staţiunile Mamaia, Olimp, Neptun, Vama Veche sau Năvodari, atestate de către Ministerul Sănătăţii ca fiind cele mai bune plaje din România. Atractive au fost şi plajele sălbatice Vadu şi Corbu, alese de turiştii nonconformişti, care au căutat să se relaxeze departe de zonele aglomerate.

Năvodari: plaja Marina Surf şi Camping Pescăresc

Plajele din Năvodari sunt late, cu nisip fin, intrare lină în apă şi puţin aglomerate, comparativ cu staţiunea vecină, Mamaia. Sunt preferate de familii sau de cei în căutare de linişte. Se pot practica şi diferite sporturi nautice, cum ar fi windsurfing, surfing şi plimbări cu skijet-ul.

Mamaia: zonele Tabăra Turist şi Enigma

Perfecte pentru tinerii în căutare de distracţie, plajele din Mamaia au o dimensiune generoasă şi multe facilităţi şi zone de cumpărături.

Olimp: plaja Protocol şi piscina Oltenia

Pentru turiştii care doresc să scape de aglomeraţie şi vor o staţiune mai liniştită, plaja din Olimp este o opţiune ideală.

Activităţile sportive pe plajă şi concertele, preferatele turiştilor români

Românii au apreciat activităţile pe plajă, voleiul pe nisip, concursurile de înot sau polo şi petrecerile tematice, organizate în cadrul hotelurilor de la malul mării.  De asemenea, concertele şi petrecerile cu DJ au fost prima opţiune a turiştilor români în timpul serii şi al nopţii.

Principalele plângeri: curăţenia şi decibelii după lăsarea serii

Conform feedback-ului înregistrat, românii au apreciat ambientul plăcut şi serviciile de calitate din hotelurile şi pensiunile alese şi au reproşat în special aspecte legate de curăţenia în camera de hotel, dar şi de muzica dată prea tare după lăsarea serii.

Conform HotelGuru.ro, preţul pentru o noapte de cazare la malul Mării Negre, la finalul lunii august, începe de la 100 lei la o pensiune de 2 stele din staţiunea Costineşti şi ajunge până la 1.100 lei, într-un hotel de 5 stele în staţiunea Mamaia.

Transilvania, preferată pentru ştranduri şi băi cu ape minerale

O altă destinaţie preferată de români a fost Transilvania, în special datorită ştrandurilor, băilor şi centrelor de tratament cu ape termale din această regiune.

Printre cele mai populare destinaţii de anul acesta, se numără ştrandul de la Praid, Lacul Ursu din Sovata, Lacul Colibiţa, Ştrandul Nord Vest Termal Park din Satu Mare, Băile Figa, Aquastar Satu Mare şi Ocna Şugatag. Aceste zone au fost alese pentru relaxare, dar şi pentru tratarea unor afecţiuni medicale.

Activităţile sportive principale, practicate de turişti în Transilvania, au fost ciclismul şi drumeţiile montane, iar pasionaţii de sporturi nautice au ales plimbările cu hidrobicicleta, barca sau caiacul, precum şi rafting-ul. Turiştii pot găsi cazare în aceste localităţi începând de la 60 lei/persoană/noapte.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările