Travel

articolul anterior articolul urmator

Scandal la o companie aeriană după ce un căţel a murit închis în compartimentul de bagaje de mână: ce spun pasagerii

0
14 Mar 2018 15:59:48
Autor: Lizeta Oprea
Câine mort în avion după ce a fost pus în compartimentul de bagaje FOTO AP
Câine mort în avion după ce a fost pus în compartimentul de bagaje FOTO AP

Un căţeluş bulldog francez de zece luni a decedat după ce un însoţitor de zbor al companiei United Airlines i-ar fi spus proprietarului să-l pună în compartimentul de bagaje de la bordul avionului. Pasagerii care au asistat la incident au declarat că au fost „dezgustaţi şi traumatizaţi“ de incident.

United Airlines este în mijlocul unui scandal de proporţii după ce un bulldog francez de zece luni a decedat după ce un însoţitor al companiei de zbor ar fi obligat-o pe proprietară să înghesuie animalul în interiorul compartimentului destinat bagajelor de mână, fără a avea aer sau apă.

„Au insistat ca animalul să fie închis timp de trei ore fără nici un fel de sursă de aer. Au asigurat că animalul va fi în siguranţă, iar proprietarul s-a conformat“, a scris June Lara, un pasager ce a călătorit pe locul din spatele stăpânei căţelului, potrivit Daily Mail. 

Femeia a povestit că atunci când avionul a aterizat proprietara, care era însoţită şi de cei doi copii ai săi, a deschis compartimentul constatând că animalul era mort.

„I-am ţinut bebeluşul pentru ca femeia să-şi resusciteze căţelul de 10 luni. Am plâns cu ei trei minute mai târziu, lângă trupul fără viaţă al bietului animal. Inima ni s-a frânt când ne-am dat seama că e mort şi nu mai putem face nimic“, a povestit femeia.

Pasagerii care au asistat la incident au declarat că au fost „dezgustaţi şi traumatizaţi“ de incident.„Familia a plătit 125 dolari pentru ca animalul lor să fie ucis chiar în în faţa lor. Nu există nicio scuză pentru durerea pe care o suferă această familie“, a declarat un alt pasager.

„Cum ar putea un instructor de zbor instruit să oblige un pasager să-şi aşeze câinele în compartimentul de bagaje? Era treaba ei să înţeleagă avionul şi regulile/limitele“, a fost de părere un altul. 

Reprezentanţii United Airlines au declarat că investighează acum moartea animalului şi au prezentat scuze pentru „accident“. „Acesta a fost un accident tragic care nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată, deoarece animalele de companie nu ar trebui să fie niciodată plasate în compartimentul de bagaje. Ne asumăm întreaga responsabilitate pentru această tragedie şi ne exprimăm condoleanţele cele mai profunde familiei. Investigăm cu atenţie ce s-a întâmplat pentru a împiedica repetarea acestui incident“, a comunicat compania. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările