Travel

articolul anterior articolul urmator

Se înmulţesc monoliţii misterioşi ai lumii. În Anglia a fost descoperită a treia structură „suprarealistă” din ultima săptămână

5
12 Dec 2020 23:01:22
Autor: George-Andrei Cristescu
Un monolit misteros a fost descoperit în parcul naţional Devon, Anglia FOTO Andrew Sweeny via BBC
Un monolit misteros a fost descoperit în parcul naţional Devon, Anglia FOTO Andrew Sweeny via BBC

Monoliţi misterioşi, a căror origine este incertă, continuă să apară în diferite zone ale lumii, unul fiind descoperit recent în Anglia.

Structura a fost descoperită în parcul naţional Devon, în apropierea unui sat, iar un locuitor a declarat pentru BBC că aspectul suprarealist al construcţiei şi suprafaţa sa strălucitoare lasă impresia, din depărtare, că „ceva este în neregulă cu cerul”. 
 
Acesta a explicat, însă, că atunci când a ajuns în apropierea structurii a devenit evident că este construită de un om, putând fi văzute cu uşurinţă locurile de pe suprafaţă unde diferitele elemente au fost prinse împreună, cât şi amprentele lăsate în urmă de cei care l-au instalat.
 
Reprezentanţii parcului naţional au confirmat că au îndepărtat structura, aceştia explicând că oricine vrea să instaleze diferite construcţii pe teritoriul parcului trebuie să contacteze mai întâi autorităţile competente pentru a primi permisiunea. 
 
„Ştim că mulţi oameni consideră că lucrurile acestea sunt un subiect interesant de discuţie, dar trebuie să ne amintim că vorbim de un parc naţional, o arie protejată dată fiind importanţa pe care o are pentru natură, vietăţile sălbatice şi arheologie”, a explicat un purtător de cuvânt.
 
Este al treilea monolit descoperit pe teritoriul Regatului Unit în ultima săptămână. Construcţiile de acest fel au început să apară în diferite zone ale lumii după descoperirea primului monolit în Utah, la sfârşitul lunii noiembrie. A doua construcţie similară cu cea din Utah care a ajuns în atenţia presei internaţionale a fost găsită în judeţul Neamţ, în apropierea unei cetăţi dacice. Acesta a dispărut într-un mod la fel de misterios ca cel în care a apărut. Recent, un alt monolit a apărut în România pe plaja de la Vadu. Nimeni nu ştie exact cine şi de ce construieşte aceste structuri. Explicaţia cea mai plauzibilă pare să fie cea conform căreia un artist a construit monolitul din Utah, iar celelalte structuri sunt simple imitaţii.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Popa Pius
13.12.2020, 01:10:01

V-am spus eu acu' o saptamînă că s-au înmulțit glumeții. Statul acasă și plictiseala...

0 (2 voturi)
Comati Dac
13.12.2020, 05:20:15

Glumeți, da. Dar glumele astea nu le poate face oricine. Ia fă și tu o glumă din asta.

-8 (12 voturi)
Schnauzer Berger
13.12.2020, 12:56:42

Astia cu 5G deja sunt pe pamint! Au venit dupa sosoaca sa-i descopere punctul G, daca reusesc sa treaca de damf!

-5 (5 voturi)
Marius N (NM)
13.12.2020, 18:47:27

Singurii care se inmultesc, si inca necontrolat, sunt tampitii! Monolit inseamna ceva masiv, compact, pe cand astea sunt niste cutii de conserve, sudate sau nituite...

+1 (5 voturi)
imacandi
14.12.2020, 09:43:08

a devenit o moda plantarea asta de monoliti.asa si,ce daca apar?stai sa vezi cand s-or prinde unii,ca astia pot fi vanduti la fier vechi....vb aia,nu puteti voi planta,cat putem noi recicla. iar ziaristi...mananca si gura lor o paine

Modifică Setările