Travel

articolul anterior articolul urmator

Sfaturi pentru călătoria cu avionul: de ce se sting luminile la aterizare şi decolare, ce accesorii nu trebuie să purtăm şi ce scaun trebuie să evităm

6
13 Jun 2016 11:45:53
Autor: Lizeta Oprea
FOTO travelandleisure.com
FOTO travelandleisure.com

V-aţi întrebat vreodată de ce scad în intensitate luminile în timpul aterizării şi decolării avionului, de ce se impune aceasta masură de siguranţă?  Află ce accesorii nu sunt recomandate în timpul călătoriei şi ce scaun să eviti.

Scăderea intensităţii luminilor în cabină şi lăsarea ferestrelor libere sunt măsurile standard de siguranţă în timpul decolării şi aterizărării, adică momentele critice ale fiecărui zbor. V-aţi întrebat vreodată de ce se impun aceste măsuri de siguranţă? Se pare că iluminarea slabă este o măsură de precauţie, care permite ochilor pasagerilor să se adapteze mai repede în timpul unei evacuări de urgenţă.

Chris Cooke, pilot al unui operator de transport intern major, ne propune un exerciţiu pentru a înţelege situaţia: „Imaginaţi-vă că sunteţi într-o cameră luminoasă necunoscută, umplută cu obstacole, se stinge lumina şi cineva vă cere să ieşiţi repede”, scrie travelandleisure.com.

 In timpul călătoriei nu este recomandat să purtaţi lentile de contact. Aerul din cabinele avioanelor este foarte uscat, acest lucru făcând ca purtarea lentilelor să  devină inconfortabilă. Încearcă să le eviţi si să porţi o pereche de ochelari.

 Cât priveşte locul pe care să îl alegi, statisticile arată că pasagerii care folosesc scaunele din mijloc, în partea din spate a unei aeronave, au cele mai mari şanse de supravieţuire. Scaunele pe care ar trebui să încercăm să le evităm sunt cele de pe culoar.

 Aşadar, data viitoare când călătoreşti, ai grijă ce loc îţi alegi, accesoriile pe care le foloseşi şi ţine minte să laşi fereasta liberă.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Felix Traian
13.06.2016, 14:31:54

Ar trebui si ca romanii care calatoresc cu avionul sa evite aplaudatul cand avionul aterizeaza.E un obicei de rahat, rad strainii de noi

+2 (2 voturi)
Andrei Popa
13.06.2016, 17:47:30

Pai, tu nu te bucuri ca ai ajuns in viata la destinatie?

-2 (2 voturi)
observator
13.06.2016, 18:42:53

Felix, Eu am venit din SUA cu Lufthansa si toti pasagerii din avion au aplaudat cind a aterizat la Munich Airport. In avion erau foarte multi germani, asa ca nu numai romanii aplauda.

+1 (1 vot)
Strajeru Dan
13.06.2016, 22:58:40

Avand in vedere ca accidentele aviatice sunt atat de rare (raportat la numarul de zboruri si de pasageri), "bucuria" asta e o prostie demna de un taran care a schimbat pentru prima oara capra carutei cu avionul.

+1 (1 vot)
Strajeru Dan
13.06.2016, 22:56:29

Scaunele de evitat sunt alea din care ai acces la presa si risti sa citesti imbecilitatile din presa romaneasca. Totusi, luati-va gandul da evitati vreun loc, daca nu va faceti rezervarea cu 9 luni inainte de zbor (csand aveti sansa sa mai alegeti cate ceva. Ca dasca vreti sa schimbatio la check-in, e mai greu decat la ruleta. Pentru ca in avion nu te asezi ca in rata de Giurgiu, cum crede autorul. Trecem peste faptul ca locurile conteaza doar in cazul incidentelor de la aterizare, dupa ce avionul a atins deja pista. Daca accidentul se produce in zbor, cele mai sigure locuri sunt acasa, in living, sau in parc, pe o banca.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările