Travel

articolul anterior articolul urmator

Sfaturi ca să-ţi cumperi bilete de avion ieftine

0
17 Nov 2019 16:34:52
Autor: Lizeta Oprea
Sfaturile specialiştilor pentru a cumpăra bilete de avion ieftine
Sfaturile specialiştilor pentru a cumpăra bilete de avion ieftine

Caută cursele din zilele de marţi, miercuri şi sâmbătă, călătoriile în extrasezon şi alege aeroporturilor alternative, sunt doar câteva sfaturi ca să-ţi cumperi bilete de avion ieftine.

Specialiştii Vola.ro au întocmit o listă cu sfaturi care te vor ajuta să îţi cumperi bilete de avion la cele mai convenabile preţuri:

1. Rezervă biletul de avion cu şase săptămâni în avans 

Nu te grăbi cu achiziţionarea biletului cu opt luni înainte, dar nu lăsa nici pe ultima zi. De-a lungul timpului s-a dovedit că dacă rezervi biletul de avion cu aproximativ şase săptămâni înainte de data plecării, vei obţine cel mai bun preţ.

2. Caută zborurile de marţi, miercuri şi sâmbătă

Dacă te vei uita pe graficele cu preţurile biletelor de avion, vei observa cu siguranţă că în unele zile din săptămână preţurile sunt mai ridicate, iar acest amănunt este de fapt doar rezultatul unei cereri mai mari pentru anumite zboruri. Aşadar, fii flexibil cu datele călătoriei. Amatorii de city break-uri tind să plece în weekend-uri, fie joi seara ori vineri dis-de-dimineaţă, şi să se întoarcă duminica seară ori luni în zori, astfel că atunci biletele automat se scumpesc. Totodată, cei care călătoresc în interes de serviciu, pleacă de obicei duminica seara ori lunea dimineaţa şi se întorc înainte de începerea weekend-ului. Drept urmare, zborurile din mijlocul săptămânii, cele de marţi şi miercuri, ori din zilele de sâmbătă vor avea cele mai prietenoase preţuri.

3. Gândeşte-te la raportul confort/cost şi nu ignora căile alternative

Analizează foarte bine ce este prioritar pentru tine în momentul călătoriei şi gândeşte-te dacă ai fi dispus să petreci ceva mai mult pe drum, să ai escale mai multe sau/şi mai lungi, dar să plăteşti mai puţin pe bilete şi să faci altceva cu diferenţa de bani. Zborurile directe sau conexiunile cu escale mai scurte sunt cele mai ieftine, dar nici căile alternative nu trebuie ignorate. Spre exemplu, dacă ai o escală lungă într-un oraş precum Amsterdam, unde aeroportul este foarte bine conectat cu centrul oraşului, poţi fructifica la maxim timpul şi astfel poţi vizita încă o destinaţie.

4. Foloseşte serviciul Smart Connection 

Astfel poţi identifica cele mai bune preţuri şi poţi economisi până la 60% din tariful biletului de avion, pentru că înglobează majoritatea zborurilor şi companiilor aeriene disponibile şi îţi afişează de la prima căutare toate rezultatele posibile de zbor. Spre exemplu, poţi selecta destinaţia în care vrei să ajungi şi luna, iar algoritmii acestor motoare de căutare îţi vor arăta preţurile pentru fiecare zi din perioada aleasă, precum şi diverse combinaţii de companii aeriene, ore de plecare şi de întoarcere, astfel încât să ajungi la varianta optimă.

5. Călătoreşte în extrasezon  

Pe lâgă faptul că vei evita aglomeraţia şi cozile la obiective turistice, poţi economisi sume considerabile alegând o perioadă considerată în afara sezonului.

6. Alege aeroporturi alternative

Mare parte din destinaţiile la mare căutare au mai multe aeroporturi pe care se poate zbura, iar pentru zborurile de pe aeroporturile secundare preţurile sunt de obicei mai mici. Şi pentru aeroportul de plecare poţi face o astfel de verificare în cazul în care ai alternative convenabile. În plus, dacă foloseşti Smart Connection şi vei zbura cu companii aeriene diferite, serviciul te va notifica referitor la intervalul de timp dintre zboruri şi te va anunţa de orice schimbare cu privire la data, ora sau chiar aeroport.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările