articolul anterior articolul urmator

Topul celor mai prospere, sănătoase şi fericite ţări din lume: ce loc ocupă România şi cum stă la capitolele educaţie şi sănătate

11
14 Feb 2018 17:14:14
Autor: Alexandra Constanda
Norvegia a reuşit în opt din ultimii zece ani să fie pe primul loc în topul celor mai prospere ţări din lume FOTO 123RF
Norvegia a reuşit în opt din ultimii zece ani să fie pe primul loc în topul celor mai prospere ţări din lume FOTO 123RF

11 Comentarii

Carmic
14.02.2018, 23:24:33

Hello Norvegia, parca de la voi era Anders Breivik sceleratul care a ucis 77 de tineri, niste copii acum 7 ani, ce mai cred ca a facut-o de prea multa fericire! Acum se explica totul, era asa de fericit ca a avut suficienti bani, si-a cumparat ditamai puscociul si s-a pus pe tras la tir frate! Halal fericire nordica, dezumanizanta!

0 (4 voturi)
Dana DK
15.02.2018, 11:54:34

Barba Albastra : cu o floare nu se face primavara.... Pentru un nebun nu trebuie sa judeci o natie intreaga. Clasamentul este facut pe baza unor criterii statistice, cifre seci ce nu pot fi contrazise. Breivik era/este bolnav psihic. Cati nebuni in Romania, daca ar avea acces la arme.....???? Iti dai seama ce s-ar intampla? Ia gandeste-te mai bine inainte de a pune aici asemenea comentarii.

-1 (3 voturi)
g duscanu
15.02.2018, 12:38:18

Un nebun a ucis 77 tineri nevinovati in Norvegia o singura data. In romania se omoara unii pe altii cu topoarele, cutitele, sabiile, sticlele in fiecare zi de mai bine de 30 de ani incoace. Vorbesti de nefericire si dezumanizare... romania e un exemplu puternic de amandoua. O tara de 30 de ani unde totul sfarseste in esec si dezamagire, unde mizeria e o problema zilnica si unde oamenii sunt incredibil de certareti, exasperati si nepoliticosi. Norvegia, este o bijuterie.

0 (4 voturi)
Constantine Constantine
15.02.2018, 11:24:55

.Intr-o dimineata eu am fost foarte fericit pentru ca cei de la Enel au incetat sa mai gaureasca asfaltul zgomotul facind sa tremure geamurile cale de vreo 10 zile. La noi la romani chiar daca PIB-ul ar fi urias tot am avea milioane de saraci caci banii se impart cum vor guvernantii. Cit priveste sanatatea, ia sa se dea o lege prin care e liber la fumat ierburi si la tras pe nas sa vedeti cum urcam in top. La fel si pentru libertatea individului. Fericirea nu poate fi definita mai ales cind se fac clasamente. Si asta deoarece exista o multime de "variabile" de care nu se tine cont. In plus exista o certitudine ca fericiera nu este perpetua, ea fiind de fapt o stare care o regasesti la nivel de moment sau chiar clipa.Incercati sa va revedeti viata si veti observa ca asa este.

+1 (1 vot)
Dana DK
15.02.2018, 12:09:37

Constantine Constantine : e vorba de cu totul altceva. Nu e vorba de acea beatitudine pe care o simti in momentele cheie din viata (cand te casatoresti, cand ti se naste un copil, cand castigi un premiu, cand afli ca ai trecut un examen important, etc). E vorba de fericirea de zi cu zi, senzatia ca esti asigurat, ca nu ti se poate intampla nimic rau. Ca ai o plasa de siguranta si ca orice ti s-ar intampla, tu si familia ta nu veti muri de foame si nu veti locui pe strada. Daca ti se intampla un accident, esti ingrijit, ti se acorda tot ajutorul posibil si autoritatile te ajuta, fara sa fii umilit si tratat ca un gunoi. Daca ramai fara job, tu si familia ta nu veti muri de foame si veti avea acoperis deasupra capului. Politica se face deschis, nu exista coruptie, nu exista framantari sociale, nu vezi oameni care traiesc la nivelul primatelor, totul este curat si civilizat. Nu vezi cersetori, tigani, caini vagabonzi, carute, case daramate, gunoaie pe strazi in sin natura, nu exista cozi, totul se face in asa fel incat sa fie usor si la indemana tuturor, la serviciu este respectat si ai drepturi.... E mult de spus, voi nu vedeti barna din ochii proprii dar le gasiti altora numai defecte. De asta nu evoluati, mai bine in mizeria voastra.... E greu efortul de a incerca sa ii ajungeti din urma pe altii, mai bine in mlastina noastra calduta si sa ne plangem decat sa punem osul la treaba.... Tipic romanesc. O tragi cu ierburile si praful de tras pe nas....lasa, ca e minunat de bine in sanatatea din Romania, nu-i asa?

-1 (1 vot)